ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φωτιά στην Εύβοια: Εικόνες βιβλικής καταστροφής καταπίνει Ροβιές – Καίγεται το μοναστήρι του Οσίου Δαυΐδ (video)

1 min read

Η κόλαση του Δάντη επικρατεί στη βόρεια Εύβοια όπου τα πύρινα μέτωπα ξέφυγαν εκτός ελέγχου και κατακαίνε σπίτια, περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους.

  • Οι κάτοικοι του χωριού Ροβιές αλλά και οι τουρίστες μετά την εντολή εκκένωσης κατευθύνθηκαν προς την παραλία και περίμεναν βοήθεια καθώς έβλεπαν τις φλόγες να τους πλησιάζουν. Στο σημείο έσπευσαν ιδιωτικά σκάφη για να παραλάβουν τους πολίτες αλλά και ένα ferry boat το οποίο μετέφερε τον κόσμο στο λιμάνι Αιδηψού.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κάτοικο της περιοχής η οποία ανέφερε: «Βρισκόμαστε στο δικό μας το σκάφος και αυτή η κατάσταση επικρατεί τώρα η θολούρα που βλέπετε πίσω είναι οι Ροβιές που τυλίγονται στις φλόγες και το μόνο που κινείται είναι ένα μόνο ελικόπτερο».

Συνολικά 85 πολίτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με πλωτά μέσα από την παραλία του χωριού Ροβιές στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι πολίτες επιβιβάστηκαν σε πέντε σκάφη του Λιμενικού, αλλά και ιδιωτών και στην συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν όλοι τους στο πλοίο-“παντόφλα” “ΠΑΡΑΛΟΣ”. Εν συνεχεία μεταφέρθηκαν από τη φλεγόμενη παραλία στο λιμάνι της Αιδηψού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανένας από τους απομακρυνθέντες δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το Λιμενικό παραμένει σε ετοιμότητα καθώς κανείς δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν και άλλα άτομα τα οποία ενδεχομένως να ζητήσουν την απομάκρυνση τους με πλωτά μέσα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.