ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη Στάχτες έγινε ιστορική εκκλησία στο Αετοχώρι

1 min read

Η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος έγινε παρανάλωμα του πυρός στο Αετοχώρι.

Μαίνεται η μάχη με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, ενώ σπίτια έχουν καεί σε Αετοχώρι και Πεύκα.

Εκτός από τα σπίτια, στο Αετοχώρι, έχει καεί ολοσχερώς και η ιστορική εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Η εικόνα από την εκκλησία είναι αποκαρδιωτική.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τραϊανούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου, εννέα είναι τα καμμένα σπίτια, πέντε στο Αετοχώρι και τέσσερα στα Πεύκα.

«Δεν είναι μια συνηθισμένη πυρκαγιά»

Ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο OPEN, ανέφερε ότι έχει δοθεί στην κυκλοφορία ένα κομμάτι της Εγνατίας οδού, ωστόσο η κατάσταση με την πυρκαγιά είναι αρκετά δύσκολη καθώς οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

«Δεν είναι μία συνηθισμένη πυρκαγιά. Αυτό το οποίο αντιμετωπίζαμε όλοι οι πυροσβέστες παγκοσμίως είναι ότι τα βράδια συνήθω κοπάζουν τα φαινόμενα, πέφτει ο αέρας και ανεβαίνει η υγρασία. Δεν συνέβη σε αυτή τη φωτιά», είπε ο κ. Αρτοποιός.

Πόσες δυνάμεις επιχειρούν

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνολικά επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των ΟΤΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.