ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φωτιά στη Σταμάτα: Ελεύθεροι οι προσαχθέντες – Εξετάζεται να ξεκίνησε από μελίσσια

1 min read

Φωτιά στη Σταμάτα: Ελεύθερα αφέθηκαν τα τέσσερα άτομα που προσήχθησαν νωρίτερα ως ύποπτοι σε σχέση με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη στη Σταμάτα. Οδηγήθηκε ωστόσο για κατάθεση από τις διωκτικές αρχές ένας μελισσοκόμος.

Σύμφωνα με το MEGA oι 4 που είχαν προσαχθεί και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Διονύσου, αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρόκειται για τρεις 19χρονους και έναν ζαχαροπλάστη, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του καναλιού.

Παράλληλα, το MEGA ανέφερε πως οι Αρχές έχουν στο μικροσπόπιό τους το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από εργασίες που γίνονταν σε κοντινά μελίσσια.

«Η κατάσταση δείχνει σε ύφεση και βελτιωμένη», είπε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφορικά με την πυρκαγιά στις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου Αττικής.«Το μέτωπο προς την Πεντέλη είναι ασφαλές», είπε, συμπληρώνοντας ότι «παραμένουν πολλές διάσπαρτες εστίες».

Σημείωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε σε περιοχή μίξης δάσους και κατοικιών, νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων (άνω των 7 μποφόρ) που έπνεαν στην περιοχή με αποτέλεσμα οι φλόγες να επεκταθούν γρήγορα.

Στη νοτιοδυτική της πορεία η πυρκαγιά πέρασε από τις περιοχές της Σταμάτας, Ροδόπολης και Διονύσου, κινούμενη ανάμεσα σε οικισμούς και κατοικίες. «Μέσω του 112 οι κάτοικοι των περιοχών έλαβαν δύο sms προκειμένου να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να τους δοθεί η δυνατότητα να λάβουν οδηγίες για την προσωπική τους ασφάλεια», είπε.

Πρόσθεσε ότι «η επέμβαση ήταν άμεση σε μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη φωτιά» και έως αυτή την ώρα επιχειρούν: 310 πυροσβέστες, δέκα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Σημαντική η συνδρομή πολυάριθμών εθελοντικών ομάδων του πυροσβεστικού σώματος.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την πυρκαγιά δύσκολη, σημειώνοντας ότι οι πυροσβέστες έδωσαν «γενναία μάχη με τις φωτιές μέσα στις γειτονιές και στους δρόμους, έσωσαν ζωές».

Φωτιά στη Σταμάτα: Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή της Σταμάτας και της Ροδόπολης, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοτάρχη Ροδόπολης Βασίλη Κλεφτάκη έχουν καεί ή προκληθεί ζημιές σε 20 σπίτια. Ο ίδιος εκτίμησε ότι πρόκειται για έργο εμπρηστών. Είναι «καθαρός εμπρησμός», είπε.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση ενώ ένας πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για ζημιές σε τέσσερα σπίτια και δύο καμένα ΙΧ. Ο κοινοτάρχης Ροδόπολης έκανε λόγο για 20 καμένα σπίτια.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε καλό στάδιο», ανέφερε από την πλευρά του ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, οι δυνάμεις που επιχειρούν στην Σταμάτα ενισχύθηκαν φθάνοντας συνολικά τους 141 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη ενώ στην μάχη επιστρατεύθηκε και το αεροσκάφος Beriev – 200.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.