ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Φωτιά και ατσάλι» στη Θράκη: Εντυπωσιακές εικόνες από την «THRACIAN COOPERATION – 21»

1 min read

Tα ελληνικά μαχητικά και οι μονάδες του Πολεμικού μας Ναυτικού συνεκπαιδεύονται στην Κρήτη με το πανίσχυρο αμερικανικό αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69), στη βόρεια Ελλάδα, ο Στρατός Ξηράς πραγματοποιεί κοινές ασκήσεις με τα τεθωρακισμένα και την Αεροπορία Στρατού των Αμερικανών

Μονάδες της ΧXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού – Έφεσος» και μονάδες της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας της διοίκησης αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής πραγματοποίησαν άσκηση με την ονομασία «Θρακική συνεργασία – 21» στο πεδίο ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης.

Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση έλαβε χώρα από την Πέμπτη 11 έως και την Παρασκευή 19 Μαρτίου, στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ.

Η «Θρακική συνεργασία – 21» διεξήχθη με χρήση συστημάτων εξομοίωσης τακτικών εμπλοκών και περιέλαβε εκπαίδευση σε θέματα τακτικής και ελέγχου – διοίκησης πυρός με ταυτόχρονη εξέταση θεμάτων διοικητικής μέριμνας.

Εντυπωσιάζουν τα αμερικανικά Abram και Bradley

Τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams M1 και τα ΤΟΜΑ Bradley M2, τα οποία το ΓΕΣ επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό των ΕΔ, από το πλεόνασμα των αμερικανικών δυνάμεων, βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Θράκη, αναφέρει ο enikos.gr.

Η άσκηση “Thracian Cooperation 2021” (ΤΑΜΣ Θρακική Συνεργασία) ξεκίνησε στις 16 Μαρτίου κι ολοκληρώθηκε χθες, με τους Αμερικανούς να έχουν κατεβάσει έναν ουλαμό Abrams και 8 Bradley, από το 2ο Τάγμα, του 5ου Συντάγματος που βρίσκεται στην Ευρώπη ως μέρος της 1ης Μηχνοκίνητης Ταξιαρχίας, που συμμετέχει στην Άσκηση Atlantic Resolve.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση στα Social Media