ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές σε βασικά είδη διατροφής

1 min read
  • Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές σε βασικά προιόντα πρώτης ανάγκης με τους καταναλωτές να διαπιστώνουν αυξήσεις ακόμη και της τάξης των30 ευρω σε μια επίσκεψη στο σούπερ μαρκετ.

Νέο φθινοπωρινό κύμα ανατιμήσεων έρχεται να προστεθεί στο υπάρχον που πλήττει τα νοικοκυριά από τις αρχές του χρόνου.

Εκατοντάδες προϊόντα πωλούνται ήδη ακριβότερα στα ράφια των super market. Βαθύτερα καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι καταναλωτές για βασικά είδη διατροφής

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Ιούλιο καταγράφηκαν αυξήσεις στα έλαια κατά 16,3%, στα νωπά ψάρια κατά 6,6%, στα φρέσκα λαχανικά σε ποσοστό 8% και στα τυριά κατά 3,5%.

Πιο… πικρός ο καφές

Διεθνώς η τιμή του καφέ έχει αυξηθεί από αρχές του χρόνου κατά 50% καθώς υπάρχουν ελλείψεις εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας στο Βιετνάμ αλλά και λόγω της ξηρασίας στη Βραζιλία. Για σερβιριζόμενο καφέ των 5 ευρώ έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Το ψωμί… ψωμάκι

Ακριβότερο θα πωλείται και το ψωμί καθώς από τις αρχές του χρόνου ανατιμήθηκαν όλες οι πρώτες ύλες -όπως το αλεύρι.

Οι αρτοποιοί κάνουν λόγο για επικείμενη αύξηση της τιμής μεταξύ 10-15% που όμως μπορεί θα συμπαρασύρει και άλλα αρτοσκευάσματα με το μισοκιλο να φθάνει ακόμη 1 ευρώ.

Η αύξηση του κόστους πρώτων υλών όπως και των ζωοτροφών αναμένεται να οδηγήσουν σε αυξήσεις και στο γάλα κατά 20% που θα συμπαρασύρει και τα υπολοιπα γαλακτοκομικα προιόντα όπως η φετα και το γιαούρτι.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.