ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φωτιά: Αναζωπυρώσεις στην Κερατέα, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις – Δεν σταματούν οι ρίψεις στα Βίλια, στη «μάχη» τα ρωσικά Ilyushin

1 min read

Φωτιά: Σε εξέλιξη βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα σε Κερατέα και Βίλια με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν τη «μάχη» από αέρος και εδάφους.

Βοηθούν οι άνεμοι στα Βίλια

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση οι μάχη των δυνάμεων της πυροσβεστικής προκειμένου να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο που εξακολουθεί να καίει παρθένο δάσος στα Βίλια της Αττικής. Από το μεσημέρι της Τρίτης (16/8) στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν και τα δύο ρωσικά μεγαθήρια «Ιλιούσιν» χωρητικότητας 40 τόνων, που πλέον κάνουν ρίψεις νερού πάνω στα μέτωπα στο όρος Πατέρας.

Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν ακόμα 14 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το άλλο ρωσικό Beriev-200. Στόχος είναι να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς μέχρι τις απογευματινές ώρες και σε κάθε περίπτωση μέχρι να πέσει το σκοτάδι, όταν και τα εναέρια μέσα σταματούν να επιχειρούν.

Σημειώνεται ότι εάν πέσει το σκοτάδι και τα εναέρια μέσα προσγειωθούν, χωρίς να έχει περιοριστεί η φωτιά, το έργο των πυροσβεστών θα είναι δύσκολο καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι στο βουνό για να φτάσουν στη φωτιά τα επίγεια μέσα.

Σε τρία μέτωπα η φωτιά

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε τρία μέτωπα και καίει πευκοδάσος στους λόφους του όρους Πατέρας, στο τμήμα από Παλαιοχώρι, ‘Αγιος Σωτήρας και Παλαιοκούνδουρα, αλλά η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με την νύχτα και τις πρωινές ώρες, που εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο.

Όπως ανέφεραν αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν κινδυνεύει πλέον κάποιος οικισμός, αλλά η εκκένωση έγινε ουσιαστικά γιατί δεν υπάρχουν δρόμοι για την γρήγορη απομάκρυνση των κατοίκων, που λόγω των πυκνών καπνών υπήρχε ενδεχόμενο να εγκλωβιστούν.

Το στοίχημα είναι να προλάβουν οι ισχυρές δυνάμεις που επιχειρούν οποιαδήποτε μεγάλη αναζωπύρωση τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι τις 18.00 που ανεβαίνει η θερμοκρασία και δημιουργεί κινδύνους για ταχύτερη εξέλιξη της πυρκαγιάς, γι’ αυτό αποφασίστηκε να επιχειρήσουν και τα δύο ρωσικά μεγαθήρια.

Ευνοούν οι καιρικές συνθήκες

Αυτή τη στιγμή, υνοούν και οι καιρικές συνθήκες καθώς πνέουν ασθενείς άνεμοι, μέχρι 3 μποφόρ, κάτι δημιουργεί ελπίδες για οριοθέτηση της πυρκαγιάς εντός τις ημέρας.

Σημειώνεται ότι το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης που βρίσκεται στο πεδίο, ενώ επιχειρούν και πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις με την συνδρομή του στρατού και μηχανημάτων, ενώ την δύσκολη δουλειά στα δύσβατα σημεία έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα.

Δύο αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Μπορεί η φωτιά στην Κερατέα να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού, καθώς υπάρχουν δύο αναζωπυρώσεις.

Οι αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Αγιασμόθι και Δροσιά, όπου πλέον επιχειρούν πέντε ελικόπτερα, σε συνδυασμό με τις επίγειες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.