ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Forthnet: Οι τράπεζες απέρριψαν καλύτερες προτάσεις και προχωρούν με Μαρινάκη!

1 min read

Στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει τις επόμενες ημέρες και η Forthnet
Μετά τον πρώην ΔΟΛ (Νέα, Βήμα, In.gr κ.ά.) και το MEGA, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το deal (και) για την εξαγορά της Forthnet. Πηγές της αγοράς υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρίσκονται στην τελική ευθεία για να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και κρατούν περισσότερο από πέντε μήνες.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως οι τράπεζες απέρριψαν δύο διαδοχικές προτάσεις, η μία μάλιστα καλύτερη από αυτή που είχε υποβάλει η πλευρά Μαρινάκη, με το πρόσχημα ότι θα «χρειαστούν χρόνο οι συζητήσεις μέχρι την τελική συμφωνία» και με τη λογική πως «οι διαπραγματεύσεις με τον επιχειρηματία Μαρινάκη είναι πολύ προχωρημένες και σχεδόν ολοκληρωμένες».

Μάλιστα, η απόρριψη της πρότασης προκαλεί εύλογα ερωτήματα και απορίες, με δεδομένο ότι στα τέλη Ιανουαρίου έληξε η αποκλειστική περίοδος των δεσμευτικών συζητήσεων με την Alter Ego, χωρίς να πέσουν οι τελικές υπογραφές. Οι τράπεζες όχι μόνο δεν μπήκαν στην ουσία της πρότασης που υπέβαλλε το αγγλικό fund, αλλά την απέρριψαν χωρίς καλά καλά να την εξετάσουν, πάντα με το επιχείρημα της «χρονοβόρας διαδικασίας».

H Duet, όπως είναι το όνομα του επενδυτικού κεφαλαίου, υπέβαλλε πρόταση για την εξαγορά της Forthnet, η οποία αφορούσε στο σύνολο των δανείων και των μετοχών της (300 εκατ. περίπου σε δανεισμό και 35% περίπου σε μετοχές, οπότε επιφέρει και υποχρέωση δημόσιας πρότασης για την εισηγμένη εταιρεία).

Πλέον, πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι η εταιρεία του Μαρινάκη θα μπει στη Forthnet με ποσοστό 21% από το 36% που διαθέτουν αυτή τη στιγμή οι τράπεζες. Το ποσοστό του ενδέχεται να αυξηθεί και να φτάσει έως το 32% μέσα από τις μετατρέψιμες ομολογίες, από ομόλογα δηλαδή που μετατρέπονται σε μετοχές και τα οποία έχουν στα χέρια τους οι συστημικές τράπεζες.

Το σύνολο των χρημάτων που θα καταβάλει ο επιχειρηματίας φτάνει τα 41 εκατομμύρια ενώ οι τράπεζες θα διαγράψουν χρέη ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ! Επίσης, οι τράπεζες θα διατηρήσουν ένα ποσοστό 15% στην εταιρεία. Η μέχρι τώρα καθυστέρηση, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, οφείλεται στην προτεραιότητα του επιχειρηματία για να βγει στον αέρα το νέο MEGA και, όπως τονίζεται πλέον, η τελική συμφωνία θα μπει εκ νέου στην τελική ευθεία.

Από όλα αυτά προκύπτουν βεβαίως εύλογα ερωτήματα για τη σιωπή της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, με δεδομένο τον υπερσυγκεντρωτισμό Μέσων Ενημέρωσης στα χέρια ενός επιχειρηματία. Είναι απορίας άξιο τι στάση θα κρατήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού όταν φτάσει στα χέρια της η είσοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Forthnet, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η είσοδος στην εταιρεία με ποσοστό 21% θα έκανε πιο εύκολο το έργο της συγκεκριμένης Επιτροπής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.