ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Forbes: Η λίστα των ισχυρών και οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι

1 min read

Ο Τζεφ Μπέζος φιγουράρει και φέτος στην πρώτη θέση ακολουθούμενος από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Ουόρεν Μπάφετ ενώ οι Φίλιππος Νιάρχος, Σπύρος Λάτσης, Βαρδής Βαρδινογιάννης και Αριστοτέλης Μυστακίδης δίνουν ξανά το «παρών»
Ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ είχε γράψει ότι «όταν το χρήμα προηγείται, όλες οι πόρτες ανοίγουν», φράση που συνάδει απόλυτα με τους φετινούς κυρίαρχους στην περιώνυμη ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes που περιλαμβάνει τους ισχυρότερους δισεκατομμυριούχους του κόσμου.

Σε σχέση με την περσινή το αξιοσημείωτο είναι η πτώση του Μάρκ Ζούκεμπεργκ από την τέταρτη στην όγδοη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.
Πρώτος και φέτος είναι ο πολυσυζητημένος -για εντελώς διαφορετικούς λόγους από τον κολοσσό της Amazon-Τζεφ Μπέζος με εκατόν τριάντα ένα δισ., ενώ δεύτερος κατατάχθηκε ο Μπιλ Γκέιτς με ενενήντα έξι δισεκατομμύρια πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια.
Την τριάδα κλείνει ο Ουόρεν Μπάφετ με ογδόντα δύο δισ. πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια ενώ ακολουθούν ο Μπερνάρ Αρνό -ιδοκτήτης της Louis Vuitton μεταξύ άλλων-με εβδομήντα έξι δισ. και ο Μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ με εξήντα τέσσερα δισεκατομμύρια.
Στην πρώτη δεκάδα ο Αράνσιο Ορτέγκα της Zara καταλαμβάνει την έκτη θέση, ο Λάρι Έλισον την έβδομη, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ την όγδοη, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ την ένατη και ο Λάρι Πέιτζ την δέκατη.
Στην διάσημη λίστα περιλαμβάνονται και τέσσερις έλληνες δισεκατομμυριούχοι για πολλοστή φορά με πρώτο τον Φίλιππο Νιάρχο, που βρίσκεται στην θέση 804.
Ο γιος του Σταύρου Νιάρχου και ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες τέχνης έχει προσωπική περιουσία δύο δισ. οχτακοσίων εκατομμυρίων δοιλαρίων.
Ακολουθεί ο Σπύρος Λάτσης και η οικογένεια Λάτση με δύο δισ. εφτακόσια εκατομμύρια δολάρια στην θέση 838 ενώ τρίτος έλληνας κατατάσσεται ο μυστηριώδης Αριστοτέλης Μυστακίδης με δύο δισ. εκατό εκατομμύρια δολάρια στο νούμερο 1116 της λίστας.
Ακολουθεί ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης και η οικογένεια Βαρδινογιάννη με περιουσία ύψους ενός δισεκατομμυρίου εφτακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων που βρίσκεται στην 1349η θέση της φετινή λίστας των ισχυρών.

Δημοσίευση στα Social Media