ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φοιτητής “έκανε Τούρκο” τον Ερντογάν: “Ντροπή σου να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις στον πρόεδρο”

1 min read

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν όταν φοιτητής δημοσιογραφίας τόλμησε και του έθεσε το θέμα της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία. Η συζήτηση διεξήχθη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την περασμένη Πέμπτη στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπου οι φοιτητές προσκλήθηκαν από τη σύζυγο του Ερντογάν, Εμινέ, για να γιορτάσουν με την ευκαιρία του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Ο σπουδαστής, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, όπως αναφέρει o ιστότοπος turkishminute, και ο οποίος είναι δευτεροετής στο τμήμα δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Γκάζι της Άγκυρας, είπε ευθαρσώς στον Ερντογάν ότι πιστεύει ότι δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία και ότι ο πρόεδρος πρέπει να είναι ανοικτός σε κριτική.

 

 

Φανερά εκνευρισμένος ο Ερντογάν απάντησε: “Και μόνο που έχεις την δυνατότητα να κάνεις στον πρόεδρο μια τέτοια ερώτηση μέσα στο ίδιο του το σπίτι είναι ελευθερία” Ο φοιτητής δεν δίστασε και αντέτεινε στον Ερντογάν ότι δεν θέλει να βλέπει δημοσιογράφους να βρίσκονται στις φυλακές της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν έδωσε την κοινότοπη απάντηση ότι η ελευθερία ενός δημοσιογράφου τελειώνει όταν παραβιάζεται η ελευθερία ενός άλλου προσώπου. “Αν ένας δημοσιογράφος ταπεινώνει τα μέλη της οικογένειάς μου με το χειρότερο τρόπο με τις προσβολές και συλληφθεί στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου, θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε ότι,” είναι ελευθερία του δημοσιογράφου να κάνει τέτοια πράγματα;” είπε ο Ερντογάν.

 

 

Απτόητος ο σπουδαστής υπενθύμισε την απόλυση του δημοσιογράφου Ιρφάν Ντεγκιρμεντζί από την Canal D πέρυσι επειδή ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει το πακέτο των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που προτάθηκε από την κυβέρνηση, και το οποίο τέθηκε σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο του 2017.

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμιά σχέση με την απόλυση του Ντεγκιρμεντζί, ο οποίος απολύθηκε από το αφεντικό του Canal D, που τότε ήταν ο επιχειρηματίας Aydın Doğan.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.