ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φοιτητές ελληνικού πανεπιστημίου κατασκευάζουν αγωνιστική μοτοσικλέτα και συμμετέχουν σε παγκόσμιο διαγωνισμό

1 min read

Φοιτητές ελληνικού πανεπιστημίου κατασκευάζουν αγωνιστική μοτοσικλέτα και συμμετέχουν σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Πλώρη για την  Ισπανία και για τον διαγωνισμό Moto Student, έβαλε μία ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία κατασκευάζει ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό μία αγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2018 και η φοιτητική ομάδα, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δημήτρη Γιαγκόπουλου, εργάζεται πυρετωδώς, ώστε να είναι εγκαίρως έτοιμη για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό, αισιοδοξώντας για ένα καλό αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Προϋπήρξε η ομάδα Tyφoon MotoRacing της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Εμπνευσμένη από τις προκλήσεις της μηχανικής και την αγάπη για ένα από τα θεαματικότερα σπορ της εποχής, δημιουργήθηκε το 2014 με σκοπό την κατασκευή και την εξέλιξη ενός πρωτότυπου μοντέλου αγωνιστικής μοτοσικλέτας. Στο πλαίσιο της εξέλιξης η ομάδα έλαβε μέρος στον 4ο διαγωνισμό Moto student. Στην πρώτη της εμφάνιση κατέλαβε την  9η θέση ανάμεσα σε 36 συμμετοχές από παγκόσμια πανεπιστήμια, τα οποία έχουν μεγάλη παράδοση και εμπειρία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Βασιζόμενοι στην παρακαταθήκη της 1ης ομάδας, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας δημιούργησαν τον Δεκέμβριο του 2016 την δεύτερη ομάδα. Σκοπός της είναι η κατασκευή μιας ταχύτερης, σχεδιαστικά αρτιότερης και ανταγωνιστικότερης μοτοσυκλέτας. Στόχος της είναι η κατάκτηση μιας ακόμη καλύτερης θέσης στον διαγωνισμό του Οκτωβρίου 2018, στον οποίο δήλωσαν ήδη συμμετοχή 40 ομάδες πανεπιστημίων απ’ όλον τον κόσμο. «Δουλεύουμε εντατικά, βρισκόμαστε στο στάδιο της μελέτης και σχεδιασμού της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. Γύρω στον Φεβρουάριο υπολογίζουμε να τελειώσει η μελέτη και να αρχίσει η κατασκευή, η οποία θα τελειώσει τον Απρίλη, ώστε να αρχίσουν οι δοκιμές και να είμαστε πανέτοιμοι τον Οκτώβριο για το διαγωνισμό», δήλωσε στον «Π» ο υπεύθυνος καθηγητής Δ. Γιαγκόπουλος.

Στο κόστος κατασκευής της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας συμβάλλουν τοπικά μηχανουργία με υλικά και υπηρεσίες που προσφέρουν, ενώ περί τις 10.000 ευρώ εκτιμώνται τα έξοδα μετάβασης διαμονής της φοιτητικής ομάδας στην Ισπανία. Στην κάλυψη των εξόδων συμβάλουν διάφοροι χορηγοί που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στο εγχείρημα. Οι όποιες χορηγίες κατατίθενται στο Ειδικό Πρόγραμμα της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο διαγωνισμός Moto Student είναι παγκόσμιος, διοργανώνεται από την MEF (Moto Engineering Foundation) και διεξάγεται  στην πίστα Motorland Aragon της Ισπανίας, μία από τις πιο σύγχρονες που υπάρχουν. Οι φοιτητές – μέλη της ομάδας, βρέθηκαν προχτές στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, κάνοντας σχετική παρουσίαση της δουλειάς τους. Δήλωσαν στον «Π» πως «ο διαγωνισμός αποτελεί πρόκληση για την ομάδα μας. Θα πρέπει να αναδείξουμε την  δημιουργικότητα, να εξελίξουμε τις καινοτόμες ιδέες  απέναντι στην κριτική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από σημαντικά ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.