ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φόβοι για νέα εξέγερση μεταναστών στη Σάμο

1 min read
Ειδήσεις ενημερωτικό site Ελλάδα Κόσμος Πολιτική Επιχειρήσεις Live Football Streaming Score ειδησεις τωρα

Στη Σάμο μετέβει την Τρίτη ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου, Πάτροκλος Γεωργιάδης, μία ημέρα μετά τα επεισόδια μεταξύ ομάδων Σύρων και Αφγανών, αλλά και την πυρκαγιά που προκάλεσε καταστροφές στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.


Σύμφωνα με πληροφορίες συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγόντων του νησιού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Εκφράστηκαν φόβοι για επανάληψη των επεισοδίων και η αγωνία των κατοίκων για το ενδεχόμενο εξέγερσης των φιλοξενούμενων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, μετά την έλευση χιλάδων μεταναστών τη Δευτέρα το βράδυ στην πόλη της Σάμου, όταν ξέσπασε η φωτιά και την άγρια συμπλοκή που προηγήθηκε στους δρόμους του νησιού.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ζήτησε την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ την τρίτη το βράδυ συγκάλεσε και έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτων αναγκών που έχει δημιουργηθεί.

“Έχουμε υπερβεί για την κατάσταση του νησιού για τα προβλήματα που υπάρχουν με τις αυξημένες προσφυγικές ροές: Έχουμε υπερβεί την κόκκινη γραμμή διαχείρισης από τις κρατικές δομές. Υπάρχει συσσωρευμένος πληθυσμός που κινείται ανεξέλεγκτα καθ’ όλο το 24ωρο παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να εφαρμόσει την κανονικότητα και τη νομιμότητα στη ζωή της πόλης. Χθες ζήσαμε τραγικά γεγονότα τα οποία ευτυχώς δεν εξελίχθησαν με αποτέλεσμα απώλεια ανθρώπινων ζωών. Είχαμε μαχαιρώματα… Γλιτώσαμε από τύχη ένα Μάτι σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Στάντζος.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Να σημειωθεί το Κέντρο Υποδοχής της Σάμου έχει δυναμικότητα 650 ατόμων και «φιλοξενεί» πάνω από 6.000 άτομα.

Αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί στη Σάμο είναι το βίντεο που ανήρτησε το GR TIMES όπου καταγράφεται ο άγριος καυγάς μεταξύ Αφγανών και Σύρων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών εξ αυτών.

Απο το επεισόδιο αυτό, ξεκίνησαν οι βίαιες συγκρούσεις στο ΚΥΤ Σάμου, στη διάρκεια των οποίων εκδηλώθηκε και η μεγάλη πυρκαγιά, περίπου στις 10μμ. Τουλάχιστον τρεις Σύροι τραυματίστηκαν με αιχμηρά αντικείμενα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.