ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φοβάται ο Τσίπρας να πει την λέξη Ελλάδα… Το ίδιο και η ΝΔ

1 min read

Η υπόθεση της Αγίας Σοφίας φέρνει στο φως τον αντεθνικό χαρακτήρα ενός ολόκληρου πολιτικού κατεστημένου, ξενόδουλου, που αρνείται την ίδια την Ιστορία. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα:

“H απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας για μετατροπή σε τζαμί, της Αγίας Σοφίας- ενός μοναδικού μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς με μεγάλη ιστορική και πνευματική σημασία για τον Χριστιανισμό- αποτελεί σοβαρή πρόκληση που υπονομεύει τον διαθρησκευτικό διάλογο και παραβιάζει κατάφωρα τις οικουμενικές αξίες, οι οποίες είναι σήμερα απαραίτητες όσο ποτέ. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αντιμετωπίσει τις ενέργειες αυτές αποφασιστικά και η Κυβέρνηση έχει καθήκον να αναδείξει το θέμα σε διεθνές επίπεδο.”

Στο ίδιο μήκος κύματος και η γραμμή της ΝΔ μέσα στην Βουλή: “Προφανώς δεν πρόκειται για ελληνο-τουρκικό θέμα, αλλά για ένα τεράστιο ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα.”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός υποστήριξε στην βουλή πως η κυβέρνηση ασκεί ήδη πιέσεις στα διεθνή φόρα για τη λήψη μέτρων και είπε: «Απαιτείται ψυχραιμία, ομόνοια και συντονισμός απέναντι στη θλιβερή εργαλειοποίηση από τον Ερντογάν. Δεν πρόκειται για ελληνο-τουρκικό θέμα. Για μας, η Αγία Σοφία είναι ένα διαχρονικό και οικουμενικό σύμβολο της Ορθοδοξίας και του βυζαντινού μας πολιτισμού».

Είναι φανερό δεν θέλουν να πουν με τίποτε ότι η Αγία Σοφία είναι μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ Εκκλησία, ένα Μνημείο του Ελληνικού Πολιτισμού. Και επειδή δεν έχουν το θάρρος να πουν αυτό, μιλάνε για “διεθνές” ζήτημα! 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.