Σα. Οκτ 24th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Φίμωμα» των συλλαλητηρίων της Αθήνας επιχειρεί το facebook – Επαναλαμβάνει την «βρώμικη» επιχείρηση της Θεσσαλονίκης

1 min read

To facebook.com λίγες ώρες πριν από τις εκδηλώσεις μνήμης για τα Ιμια και την μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος που αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, έκοψε τελείως δεκάδες σελίδες περιεχομένου μη αρεστού στην αμερικανική γραμμή.

Ή “τύφλωσε’ πολλές άλλες, ακόμα και γενικού περιεχομένου, επιτρέποντας μεν τις αναρτήσεις στις σελίδες τους, αλλά με ειδικό αλγόριθμο μπλοκάροντας τις αναπαραγωγές τους από αναγνώστες που τις βρίσκουν ενδιαφέρουσες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την αμερικανική εταιρεία facebook.com “τυφλώθηκαν” κι οι δύο σελίδες του pronews.gr και defencenet.gr και έκλεισαν οι αναπαραγωγές των θεμάτων τους, σε μια φρενίτιδα λογοκρισίας, αλλά και παραβίασης κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού κάτι που εκμεταλλεύεται συστηματικά το facebook.com παραβιάζοντας συστηματικά της σχετική αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ.

Από 250.000 αναπαραγωγές σε λίγες ώρες μειώθηκαν σε 70.000 περίπου και κάθε ώρα που περνάει μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Μια υπόθεση που έχει απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά πλέον βλέπουμε ότι χρησιμοποιείτε στην περίπτωση των ελληνικών συλλαλητηρίων ως μέσο καταστολής και υπονόμευσης της βούλησης των πολιτών να συμμετάσχουν σε αυτά.

Στο περασμένο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, κανείς δεν μπορούσε να ανταλλάξει μηνύματα μέσω του facebook.com, αφού είχαν κοπεί όλα τα κανάλια, ενώ κανείς δεν μπορούσε να κάνει αναρτήσεις για το συλλαλητήριο γιατί το fb ήλεγχε όλη την ροή.

Δεν γνωρίζουμε πώς θα αντιδράσουν στην φασιστική συμπεριφορά του facebook.com οι άλλες ιστοσελίδες, αλλά σε ότι αφορά το pronews.gr μπορείτε να κάνετε δεκτές τις απ’ευθείας ενημερώσεις που μπορούμε να σας στέλνουμε.

Ηδη, μέσα σε τρεις εβδομάδες μόνο, σχεδόν 10.000 αναγνώστες τoy pronews.gr αποφασίσουν πλέον αυτοί και όχι το facebook.com το τι θα διαβάζουν και δέχονται πλέον ελεύθερα και χωρίς την μεσολάβηση του facebook, τις ενημερώσεις μας.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.