ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 50 νεκροί από τον τυφώνα Φανφόν [Pics, video]

1 min read

Ο “Φανφόν” ήταν ο φονικότερος τυφώνας του 2019 στις Φιλιππίνες. Πέντε αγνοούμενοι και 143 τραυματίες. Πάνω από δύο εκατομμύρια οι πληγέντες. Φωτογραφίες και βίντεο.

Θρήνος στις Φιλιππίνες για τους -τουλάχιστον- 50 νεκρούς από τον τυφώνα Φανφόν, που έπληξε τη χώρα τα Χριστούγεννα. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί την Κυριακή, έκανε λόγο για 41 νεκρούς, αλλά σήμερα αυξήθηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τρία μέλη του πληρώματος πλεούμενου, που αναποδογύρισε λόγω των σφοδρών ανέμων, ένας αστυνομικός που υπέστη ηλεκτροπληξία, όταν κατέρρευσε στύλος του δικτύου ηλεκτροδότησης, και ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε.
Άλλοι 143 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ πέντε άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, σχεδόν μία εβδομάδα μετά το πλήγμα του τυφώνα.

Ο τυφώνας Φανφόν, ήταν ο φονικότερος το 2019 στις Φιλιππίνες. Το πέρασμα του, που έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις και δυνητικά καταστροφικές ριπές ανέμων, προκάλεσε πλημμύρες και καταρρεύσεις κτιρίων, κυρίως στη νήσο Βισάγιας, στο κεντρικό τμήμα του αρχιπελάγους.

Ρεβεγιόν σε καταφύγια

Συνολικά, ο Φανφόν άφησε πίσω του πάνω από δύο εκατομμύρια πληγέντες. Τουλάχιστον 80.000 Φιλιππινέζοι φιλοξενούνται ακόμη σήμερα, Τρίτη, σε καταφύγια, όπου είναι αναγκασμένοι να κάνουν το ρεβεγιόν της νέας χρονιάς, λαμβανομένου υπόψη τους εύρους των καταστροφών.

Ο τυφώνας Φανφόν — ή Ούρσουλα, όπως ονομάστηκε από τις αρχές των Φιλιππίνων — ήταν ο 210ς που έπληξε φέτος τη νησιωτική χώρα.

Φωτογραφίες: Reuters

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.