ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φέρνουν μετανάστες και μέσω Βουλγαρίας! «Προβληματίζει» η κινητικότητα διακινητών στην Θράκη

1 min read

Ενώ η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό συντονισμένα σε Έβρο και Νησιά, τα οργανωμένα κυκλώματα διακινητών προσπαθούν να περνούν ανθρώπους και από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα της ΡοδόπηςΔιονύσης Βοργιάς

Αυξημένα είναι τις τελευταίες ημέρες τα «κύματα» παράτυπων μεταναστών, τα οποία καθοδηγούμενα από την τουρκική πλευρά, αποπειρώνται να εισέλθουν στην ελληνική ενδοχώρα από τον ποταμό Έβρο και τα Νησιά του Αιγαίου. Συγχρόνως, όμως με το μέτωπο προς την Ανατολή, τα οργανωμένα κυκλώματα διακινητών εντείνουν την πίεση και από τον Βορρά, δηλαδή τη Βουλγαρία.

Πίεση σε Έβρο και Νησιά
Το βράδυ της Δευτέρας 05/04, στην παρέβρια περιοχή Φερών Έβρου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική δύο μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μία πλαστική βάρκα και 2.156 ευρώ.

Αυτό, όμως, δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το μοναδικό περιστατικό που έχουν σταματήσει τις τελευταίες ημέρες οι συνοριοφύλακες. «Έχουμε μία αυξημένη πίεση, δεν πιστεύω να είναι τυχαίο πως το ίδιο χρονικό διάστημα που έχουμε πίεση από τα Νησιά, έχουμε κι από τον Έβρο. Αυτά συνήθως δεν πήγαιναν μαζί, φαίνεται όμως ότι κατευθύνεται το μεταναστευτικό (εν. από την Τουρκία). Γι’ αυτό χρειάζεται και από εμάς αυξημένη ετοιμότητα, η οποία υπάρχει. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Δεν θα έχουμε ξανά αυτό που είχαμε πέρσι», δήλωσε ο κος Χαρέλας, επαναλαμβάνοντας πως «έχει εργαλειοποιηθεί το μεταναστευτικό, δεν είναι πλέον απλές μεταναστευτικές ροές, λόγω κάποιου πολέμου, ώστε να γίνουν όλοι πρόσφυγες».

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ εξέφρασε βεβαιότητα πως «οι ροές θα αυξάνονται κατά διαστήματα» αλλά και ετοιμότητα από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας για να τις διαχειριστεί.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εργασίες επέκτασης του φράχτη στο Βόρειο τμήμα του Έβρου (Καστανιές) και επέκτασής του στο Νότιο τμήμα (Φέρες), στα σημεία όπου ο ποταμός Έβρος δεν είναι το φυσικό σύνορο των δύο χωρών και διαχρονικά τα “εκμεταλλεύονται” οι διακινητές. Επίσης, αυτό το διάστημα τοποθετούνται σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Έβρου 11 πυλώνες, στους οποίους εγκαθίσταται σταδιακά το ηλεκτρονικό “δίχτυ” παρακολούθησης των κινήσεων διακινητών και διακινούμενων.

Δημοσίευση στα Social Media