ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φατίχ Ντονμέζ: Πότε θα φτάσει το 4ο γεωτρύπανο στην Τουρκία

1 min read

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ επαναβεβαίωσε τη συνεργασία με το ψευδοκράτος στη συνάντηση που είχε με τον λεγόμενο υπουργό Ενέργειας και Οικονομίας των Κατεχομένων, Σουνάτ Ατούν.

«Ελπίζουμε ότι με τα έργα που θα γίνουν, το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα μεταφερθεί στο νησί εξαρχής», ανέφερε, προσθέτοντας ότι υπάρχει μία γενική τάση στον κόσμο να χρησιμοποιεί στην ενέργεια λιγότερα ορυκτά καύσιμα. Επομένως, συζητήθηκε η μετατροπή των υφιστάμενων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που λειτουργούν με καύσιμο το πετρέλαιο, σε φυσικό αέριο.

«Το νησί θα έχει αυτήν την καθαρή πηγή ενέργειας, που χρειάζονται οι βιομηχανικές και τουριστικές εγκαταστάσεις, και ειδικά οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Σκληρή απάντηση Αθήνας σε Άγκυρα: Η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή

«Θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις παραγωγής»

Ο Φατίχ Ντονμέζ είπε ότι παρακολούθησαν στενά και εκτίμησαν το εγχώριο πρότζεκτ του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που αναπτύχθηκε από Τ/Κ, σημειώνοντας ότι τέτοιοι μετασχηματισμοί μπορούν να υλοποιηθούν πολύ πιο γρήγορα στο νησί.

«Αυτό σημαίνει φυσικά ότι οι ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια θα αυξηθούν στο νησί. Και πάλι, το ηλιακό δυναμικό του νησιού είναι αρκετά υψηλό. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει δυναμικό 90 μεγαβάτ. Μπορούμε να κάνουμε προσπάθειες για να το αυξήσουμε ακόμη περισσότερο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους συμπατριώτες μας στην ΤΔΒΚ σήμερα και αύριο. Όπως κάναμε και χθες. Ως υπουργείο Ενέργειας θα συνεχίσουμε να εξασφαλίζουμε τον ενεργειακό εφοδιασμό του νησιού. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε έργα που σχετίζονται με τις ανάγκες του».

Tι είπε για την έλευση του γεωτρύπανου

«Ας ελπίσουμε ότι το πλοίο μας θα αγκυροβολήσει στη χώρα μας την άνοιξη του επόμενου έτους», δήλωσε επίσης ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μόνο 5 στον κόσμο 7ης γενιάς, ένα από το οποίο αποκτά η Τουρκία.

«Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε την ευθύνη για ο,τιδήποτε θα ωφελήσει τη χώρα μας και το έθνος μας, αγνοώντας όσους κάνουν πολιτική με τσιμπιδάκια», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση.

ΠΗΓΗ: Ethnos.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.