ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Fake News! Τουρκικές “νάρκες” στη φιλία Ελλάδας με Ισραήλ και Εμιράτα!

1 min read

Το καθεστώς της Τουρκίας επιδιώκει να απομονώσει το Ισραήλ χρησιμοποιώντας μία ψευδή «συμφιλίωση». Η Άγκυρα ελπίζει να παίξει -εναντίον του Ισραήλ, τον «καλό αστυνομικό» για την επερχόμενη κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. Μετά από ένα χρόνο εισβολών, (πολεμικών) κτυπημάτων, επιθετικότητας, και εθνοκάθαρσης, χρησιμοποιώντας Σύρους πρόσφυγες ως μισθοφόρους, αγοράζοντας ρωσική αμυντική τεχνολογία και συνεργαζόμενο με το Ιράν για να αντιταχθεί στον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία, το καθεστώς της Τουρκίας προσπαθεί να αλλάξει τον «τόνο» του για να σαμποτάρει την αυξανόμενη φιλία του Ισραήλ με την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έτσι ξεκινά το αποκαλυπτικό άρθρο του SETH J. FRANTZMAN στην εφημερίδα JERUSALEM POST. Ο αρθρογράφος θεωρείται ένας εκ των πλέον σημαντικών και σοβαρών στο Ισραήλ. Αναφέρει: Η Άγκυρα συνεργάστηκε στενά με δυτικούς εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων (λομπίστες) και εμπειρογνώμονες, τους οποίους έχει «καλλιεργήσει» όλα αυτά τα χρόνια για να προωθήσει αυτό το αφήγημα της. Πρόκειται για μια περίπλοκη προσπάθεια που στοχεύει να πείσει την ισραηλινή κυβέρνηση ότι η Άγκυρα θέλει να γυρίσει σελίδα στις σχέσεις τους. Όμως, η Τουρκία αρνείται να αλλάξει και θέλει απλώς να θολώσει τα νερά μεταξύ του Ισραήλ και των εταίρων της Ιερουσαλήμ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η προσπάθεια ξεκίνησε από την Israel Hayom, μια εφημερίδα που η Άγκυρα υποθέτει ότι διαβάζεται από τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και η οποία πιστεύει ότι είναι μια γραμμή επικοινωνίας απευθείας με τους δεξιούς πολιτικούς που κυβερνούν το Ισραήλ. Η Τουρκία παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς τις εκλογές των ΗΠΑ, φοβάται τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν αφού πρόσφερε την υποστήριξη της προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Μεταξύ της 5ης και της 6ης Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκαν άρθρα στα εβραϊκά και στη συνέχεια στα αγγλικά που υποδηλώνουν ότι η Τουρκία ήθελε συμφιλίωση με το Ισραήλ μετά από μια δεκαετία στην οποία το όλο και περισσότερο αντι-Ισραηλινό καθεστώς της Άγκυρας φιλοξένησε τη Χαμάς και συνέκρινε το Ισραήλ με τους Ναζί.

Η «συμφιλίωση» θα περιλαμβάνει την Τουρκία, η οποία θα πάρει ό, τι θέλει και θα καταστρέψει τις σχέσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο, και ειδικά (θα καταστρέψει) τη συμφωνία του αγωγού φυσικού αερίου με αυτές τις δύο χώρες και το Ισραήλ. Επομένως, η «συμφιλίωση» θα σήμαινε ότι το Ισραήλ θα χάσει συμμάχους και η Τουρκία θα συνεχίσει να φιλοξενεί τρομοκράτες της Χαμάς και να αποκαλεί το Ισραήλ μια ναζιστική χώρα. Η Τουρκία προώθησε επίσης αυτό το αφήγημα μέσω της ιστοσελίδας Al-Monitor, με ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν κοινά συμφέροντα για το Ιράν και τον Καύκασο, που θα ωθήσουν τις δύο χώρες πιο κοντά. Στην πραγματικότητα, η Τουρκία καλωσορίζει συχνά τους αξιωματούχους του καθεστώτος του Ιράν και με την Τεχεράνη υποστηρίζουν τη Χαμάς και δεσμεύονται να «απελευθερώσουν» την Ιερουσαλήμ. 

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.