Πα. Νοέ 27th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Fake Embargo» των ΗΠΑ στη Τουρκία για τα F-35: Παραδίδονται στις 21 Ιουνίου – Πάνε ενωρίτερα στη Τουρκία

1 min read

Στην αμερικανική αεροπορική βάση Hill η οποία βρίσκεται στην πολιτεία της Γιούτα θα πραγματοποιηθεί η παράδοση και θα ξεκινήσει η επιχειρησιακή εκμετάλλευση των τουρκικών stealth μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 στις 21 Ιουνίου (δύο ημέρες ενωρίτερα από το προγραμματισμένο), σύμφωνα με πηγές της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin.

Εκπαίδευση στην ΑΒ Hill πραγματοποιούν και οι Βρετανοί πιλότοι και το τεχνικό προσωπικό της RAF που θα παραλάβει το πρώτο της F-35A επι βρετανικού εδάφους το 2021, αν και το πρώτο βρετανικό μαχητικό έχει ήδη παραδοθεί στην Βρετανία

Οι Τούρκοι χειριστές εκπαιδεύονται αυτή την στιγμή στην ΑΒ Luke, τη μεγαλύτερη βάση για μαχητικά F-35A στον κόσμο η οποία διαθέτει συνολικά 144 F-35 κατανεμημένα σε 6 Μοίρες. Εν συνεχεία, από τις 21 Ιουνίου θα μεταβούν στην AB Hill, προκειμένου να ξεκινήσει η προκεχωρημένη εκαίδευσή τους με βολές και αφέσεις όπλων.

Οι Τούρκοι πιλότοι στην ΑΒ Lucas εκπαιδεύονται με την  63η Μοίρα από το Νοέμβριο του 2016 με εξομοιωτές πτήσης.

Η Μοίρα παρέλαβε το πρώτο της F-35A τον Μάρτιο του 2017.

Αμερικανοί και Τούρκοι πιλότοι πετούν ήδη τα μαχητικά σε κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κάτω από αμερικανική διοίκηση μέχρι να μετακινηθούν στην ΑΒ Hill όπου θα ξεκινήσουν το στάδιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

Ο αντισμήναρχος της USAF D.Vedder δήλωσε για το αμερικανοτουρκικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στα F-35: «Η εταιρική σχέση μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ για την κοινή εκπαίδευση υπάρχει γιατί μαχόμαστε μαζί. Αυτή η συνεργασία αναδεικνύει τις ικανότητές μας και μας επιτρέπει τη δημιουργία μιας ισχυρότερης πολυεθνικής δύναμης η οποία θα επέμβει όπου και όποτε της ζητηθεί».

Χθες, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του τουρκικού υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας SSM και ουσιαστικά αφεντικό της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Dr.İsmail Demir «Τα πρώτα F-35 θα παραδοθούν στις 21 Ιουνίου (αντί στις 23 που ήταν μέχρι τώρα γνωστό) ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός της πρώτης φάσης των 30 μαχητικών».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που προτείνουν κάποιοι Αμερικανοί γερουσιαστές αναφορικά με εμπάργκο πώλησης κύριων οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, ο Demir δήλωσε πως «Αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί η Τουρκία δεν προμηθεύεται όπλα από τις ΗΠΑ στη βάση πωλητή-αγοραστή αλλά είναι χώρα που μετέχει στο πρόγραμμα ως συμπαραγωγός, άρα είναι συνεταίρος. Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε δαπανήσει 1 δισ.$ στην εμπλοκή μας στο πρόγραμμα του F-35. Επιπρόσθετα έχουμε δεσμευτεί ότι θα αγοράσουμε 100 μαχητικά. Η Τουρκία δεν αγοράζει αλλά παράγει από κοινού με τις ΗΠΑ τα μαχητικά F-35» είπε

Πιλότοι της τουρκικής Αεροπορίας θα εκπαιδευτούν στη χρήση των νέων αεροσκαφών και στην έδρα της κατασκευάστριας εταιρείας, της Lockheed Martin, στο Fort Worth, προτού τα μαχητικά μεταφερθούν στην Τουρκία. Tα οποία μαχητικά,, σύμφωνα πάντα με την Hurryiet θα μεταφερθούν στη Τουρκία εντός του 2018!

Πηγές της εφημερίδας επισήμαναν ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονται μέχρι τον Σεπτέμβριο οι απαραίτητες διαδικασίες (έργα υποδομών)  στις τουρκικές αεροπορικές βάσεις όπου θα υποδεχθούν τα F-35.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.