ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Facebook: Μπλόκο στις διαφημίσεις όπλων ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν

1 min read

Δραστικά μέτρα για την αποτροπή επεισοδίων παίρνει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτο, προκειμένου να αποφευχθούν βίαια επεισόδια κατά την αλλαγή σκυτάλης στο Λευκό Οίκο

Την απόφασή του να «παγώσει» τις διαφημίσεις οπλικού εξοπλισμού και αμυντικών εξαρτημάτων στις ΗΠΑ έως και δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε το Facebook.

Η απόφαση ελήφθη με αφορμή τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο Καπιτώλιο από εξαγριωμένους οπαδούς του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στα οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι.

►Επί ποδός πολέμου οι ΗΠΑ: Σήμα του FBI για επεισόδια από ένοπλους οπαδούς του Τραμπ

Σημειώνεται ότι οι διαφημίσεις όπλων απαγορεύονται εδώ και καιρό στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη, η επέκταση όμως της απαγόρευσης κρίθηκε επιβεβλημένη υπό το φόβο επεισοδίων ενόψει της ορκωμοσίας που θα σηματοδοτήσει την «αλλαγή φρουράς» στο Λευκό Οίκο.

Είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση προς το Facebook από ομάδα Γερουσιαστών, όλοι μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, που ζητούσαν όχι μόνο την μόνιμη απαγόρευση κάθε σχετικής διαφήμισης, αλλά και από το κοινωνικό δίκτυο να αναλάβει τις ευθύνες του στην εξάπλωση της βίας.

Από την πλευρά του, το Facebook απαγόρευσε προσωρινά και τη δυνατότητα αναρτήσεων για συγκεντρώσεις και events στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας πριν και μετά την ορκωμοσία.

Δημοσίευση στα Social Media