ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

F-16: «Το βάδισμα του ελέφαντα» – Αμερικανικά μαχητικά κατακλύζουν τη Γερμανία [pics]

1 min read

Αμερικανικά αεροσκάφη F-16 Fighting Falcons στοιχίζονται για το «βάδισμα του ελέφαντα», καθώς πλημμυρίζουν έναν αεροπορικό διάδρομο κατά τη διάρκεια άσκησης στην αεροπορική βάση Spangdahlem της Γερμανίας.

Μαχητικά F-16 από την 52η Πτέρυγα Μάχης των ΗΠΑ συμμετείχαν σε αεροπορική άσκηση στην βάση Spangdahlem της Γερμανίας. Η άσκηση έχει ως στόχο την ανάδειξη της ταχείας κινητικότητας και την ομαδική συνεργασία, πιλότων και αεροσκαφών του ΝΑΤΟ.

«Είμαστε διατεθειμένοι να παρουσιάσουμε στους συμμάχους μας αλλά κυρίως στους αντιπάλους μας ποιες είναι οι ικανότητές μας», δήλωσε ο λοχίας Michael Klucar, υπεύθυνος των αεροσκαφών. Η σωστή εκτέλεση της άσκησης θα αναδείξει «την δυνατότητα του προσωπικού μας να έχουν έτοιμο, σε μικρό χρονικό διάστημα, τεράστιο αριθμό αεροσκαφών» τόνισε. Μία τέτοια επίδειξη δύναμης αποτελεί αποτελεσματικό αποτρεπτικό παράγοντα για τους εκάστοτε εχθρούς.

F-16

Όπως γίνεται σαφές, η συγκεκριμένη επίδειξη, γνωστή με την ονομασία «βάδισμα ελέφαντα» (Elephant Walk), έχει ως στόχο να δείξει την ικανότητα του Σώματος να απογειώσει μεγάλο αριθμό αεροσκαφών, F-16 και άλλων, ανά πάσα στιγμή.

Ο όρος “Elephant Walk” σημαίνει την ταυτόχρονη τροχοδρόμηση μεγάλου αριθμού αεροσκαφών -οπλισμένων αν πρόκειται για μαχητικά σε επιχειρησιακή έξοδο- σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους ή την στιγμή που συγκεντρώνονται πριν την έναρξη απογείωσης με ελάχιστη διαφορά χρόνου από το προηγηθέν.

F-16

Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν τεράστιοι αριθμοί συμμαχικών βομβαρδιστικών συγκεντρώνονταν για απογείωση με προορισμό την ναζιστική Γερμανία. Το δε όνομα βγήκε από κάποιον που παρατήρησε ότι το θέαμα τόσων αεροπλάνων “κολλημένων” θύμιζε ελέφαντες που βαδίζουν σε φάλαγγα για την πλησιέστερη πηγή νερού. Με τα χρόνια ο όρος ενσωματώθηκε στο λεξικό της USAF σημαίνοντας “μεγίστη συγκέντρωση (αεροπορικής) εξόδου”.

Σε ασκήσεις έχουν σημειωθεί “Elephant Walks” που έμειναν στην ιστορία, όπως αυτό που πραγματοποίησαν στην αεροπορική βάση Κουνσάν της Ν. Κορέας κάπου 60 μαχητικά F-16 της αμερικανικής και νοτιοκορεατικής Αεροπορίας σε μια προφανή επίδειξη ισχύος προς την Πιόνγκγιάνγκ αλλά πρωτίστως για εκπαίδευση, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα των Μοιρών υπό ρεαλιστικές συνθήκες.

F-16

Πηγή: Defence Blog

Δημοσίευση στα Social Media