Τε. Νοέ 25th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

F-16 με κοστούμι από F-35 – Φωτογραφίες

1 min read

Είναι τρελοί αυτοί οι Αμερικάνο θα μπορούσε να αναφωνήσει κάποιος, κατά παράφραση της γνωστής φράσης στα κόμικ του Αστερίξ.

Του Χρήστου Μαζανίτη – ΠΗΓΗ: enikos.gr

Ηδημοσιοποίηση φωτογραφιών από την αεροπορική βάση του Luke, των Ηνωμένων Πολιτειών με την πειραματική βαφή πάνω σε ένα F-16 βάζει ιδέες και για τα ελληνικά F-16, που αναβαθμίζονται στην έκδοση Viper.

Όπως αναφέρουν «ξαναβάφεται με έναν συνδυασμό στέρεων χρωμάτων αντί για δύο». Αυτό θα αποτελέσει το πρώτο σκάφος της 56ης Πτέρυγας Μάχης κι όπως αναφέρουν «θα εφαρμόζεται στο εξής» σε όλα τα αεροσκάφη της Πτέρυγας.

Τι σημαίνει αυτό; Εκτιμάται ότι με αυτόν τον τρόπο, την εφαρμογή δηλαδή της ειδικής βαφής, καταφέρνουν να μειώσουν το ίχνος στα ραντάρ της αντίπαλης αεράμυνας και των εχθρικών αεροσκαφών. Βεβαίως, αν κι αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα στρατιωτικά χείλη των Αμερικανών στην βάση Luke, φαίνεται ότι η εφαρμογή αυτής της βαφής προφανώς προσφέρει πλεονεκτήματα στις επιχειρησιακές δυνατότητες των αειθαλών μαχητικών γι’ αυτό και υιοθετείται. Κάτι που εάν ισχύει θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά και την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, όσο προχωράει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των συνολικά 84 ελληνικών F-16 σε επίπεδο Viper.

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.