ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ευρώπη και ΗΠΑ εξέθρεψαν έναν αδίστακτο Τούρκο νέο Χίτλερ… θα αναχαιτιστεί;

1 min read

Την ώρα που σύρονται οι γραμμές αυτές η είδηση από τη Γαλλία είναι ξανά τραγική: Μουσουλμάνος, κραυγάζοντας «Αλλάχ, Ακμπάρ», εισέβαλε στον καθεδρικό ναό της Παναγίας, στη Νίκαια, και κατέσφαξε γυναίκα και δύο άλλους πιστούς. Το νέο τρομοκρατικό επεισόδιο έγινε δύο εβδομάδες μετά τον αποκεφαλισμό του Σαμιουέλ Πατύ, καθηγητή Ιστορίας. Το… αμάρτημά του; Ήθελε να δείξει στους μαθητές του σκίτσα για τον Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης. Αυτά τα σκίτσα είχαν οπλίσει τα χέρια ισλαμιστών τρομοκρατών, τον Ιανουάριο του 2015. Εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας και σκότωσαν δημοσιογράφους και προσωπικό, επιτέθηκαν σε εβραϊκή συναγωγή και σε πολίτες.

Την περ. Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, η εφημερίδα Charlie Hebdo κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδη καρικατούρα του Τούρκου Προέδρου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργίλη αντίδραση του Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση να κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας. Οι σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας έχουν οξυνθεί σταδιακά. Τους τελευταίους μήνες, βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης. Ο Τούρκος Πρόεδρος, σχεδόν καθημερινά, καθυβρίζει τον Γάλλο ομόλογό του, Μακρόν, στον οποίο συνέστησε… ψυχιατρική θεραπεία.

Ο Ερντογάν κήρυξε μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων και μουσουλμανικές χώρες, φίλες της Τουρκίας, το Κατάρ και το Ιράν, το εφαρμόζουν. Επίσης σε αρκετές μουσουλμανικές χώρες, όπως και στην ευρωπαϊκή Κύπρο, μουσουλμάνοι εξετράπησαν σε αντι-γαλλικές εκδηλώσεις.
Γιατί τόσο μένος του Ερντογάν εναντίον της Γαλλίας και του Προέδρου Μακρόν; Διότι είναι ο μόνος, ο οποίος αντιστέκεται στις νεο-οθωμανικές ονειρώξεις του. Όπως έγραψε η γαλλική Le Figaro:

«Ο Ερντογάν πυροδοτεί το μίσος των μουσουλμάνων εναντίον της Γαλλίας και της Ευρώπης. Η επιθυμία του Ερντογάν να ταπεινώσει προσωπικά τον Μακρόν εξυπηρετεί έναν πολιτικό στόχο: Να κινητοποιήσει τους ισλαμιστές όλων των αποχρώσεων εναντίον της Γαλλίας, της χώρας που καταδικάζει δυναμικά και με συνέπεια τα (τουρκικά) χτυπήματα στη Συρία, στη Λιβύη, στην Ανατολική Μεσόγειο (Ελλάδα και Κύπρος) ή στο Ναγκόρνο–Καραμπάχ». Μετά και την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια στη Νίκαια, κανείς πλέον στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δεν μπορεί να έχει αμφιβολίες: Ο Ερντογάν έχει πυροδοτήσει μια ισλαμική εκστρατεία εναντίον της Γαλλίας, με τριπλό στόχο.

Πρώτον, να τρομοκρατήσει τους Γάλλους επειδή στη χώρα διαβιούν 6 εκ. μουσουλμάνοι. Πάνω από 22.000, σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς, έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί και παρακολουθούνται.

Δεύτερον, να ενσπείρει την ισλαμοφοβία, η οποία θα αξιοποιηθεί από τον αδίστακτο Ερντογάν ως όπλο για να κατηγορεί τη Γαλλία και τη Δύση ότι, τάχα, πολεμούν κατά του Ισλάμ.

Τρίτον, να σταλεί μήνυμα στη Γερμανία, Βρετανία, Σουηδία, Ολλανδία και άλλες χώρες (π.χ. Ελλάδα και Κύπρο), όπου διαβιούν μουσουλμάνοι, ότι πλέον είναι έρμαιο στη σφαγιαστική τρομοκρατία των τζιχαντιστών.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στην εφιαλτική διάστασή τους: Η Δύση και ειδικά η Ευρώπη αντιμετωπίζουν έναν παράφρονα νέο Χίτλερ, τον Ερντογάν, ο οποίος συμπεριφέρεται ακριβώς όπως το ίνδαλμά του, τον Χίτλερ. Ο νέος Αδόλφος βρίσκεται σε σύγκρουση με όλα τα κράτη της περιοχής: Αρμενία, Συρία, Κύπρος, Ελλάδα, Λιβύη, Αίγυπτος, Ισραήλ, Γαλλία, Ην. Αραβικά Εμιράτα, Σ. Αραβία, ενώ αντιπαρατάσσεται με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Θέλει να αναδείξει την Τουρκία ως περιφερειακή και μέχρι το 2023 ως μεγάλη δύναμη.

 Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ
ΠΗΓΗ: APOPSEIS

Δημοσίευση στα Social Media