ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ευρωπαϊκός συναγερμός από το Northmeteo για τον καιρό

1 min read

Για πρώτη φορά το Νorthmeteo εισάγει τον συναγερμό «Europe Alert», ο οποίος θα ενεργοποιείται σε εξαιρετικά ακραίες καταστάσεις που αφορούν περιοχές του συνόλου της Ευρωπαίκής ηπείρου.

 

Στον χάρτη που εκδόθηκε σήμερα (19/2/2018) συνοψίζεται η καιρική κατάσταση που θα επικρατήσει πάνω από την Ευρώπη.

Από τη ματιά του προγνώστη
Η αιφνίδια στρατοσφαιρική θέρμανση (για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ) αναμένεται να προκαλέσει την εγκαθίδρυση αντικυκλώνα πάνω από τα βορειότερα της Σκανδιναβίας και του βόρειο Ατλαντικού ωκεανού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση ψυχρότατων αερίων μαζών από τα βόρεια της Ασίας μέσα στον Ευρωπαικό χώρο και κυρίως στις βόρειες και κεντρικές περιοχές αυτού.

Το αποτέλεσμα
Πρώτον, ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες (ελάχιστες τιμές περίπου στους  -25°C) αναμένονται σε περιοχές της Ευρώπης μεταξύ Σκανδιναβίας και Βαλκανίων-Άλπεων. Μάλιστα το ψύχος αναμένεται ιδιαιτέρως δριμύ σε περιοχές μεταξύ της ανατολικής Ευρώπης και των ανατολικότερων τμημάτων της Γαλλίας, επηρεάζοντας τις ανθρώπινες δραστηριότητες, όντας δυνητικά επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή. Σε πολλές μάλιστα από τις προαναφερθείσες περιοχές, η θερμοκρασία θα παραμείνει για αρκετά 24ωρα κάτω από το 0°C.

Δεύτερον, χιονοπτώσεις αναμένονται (ισχυρές κατά διαστήματα) στη Βαλκανική, τις περιοχές γύρω από τις Άλπεις και τη νότια Σκανδιναβική. Κάποιες χιονοπτώσεις ίσως απασχολήσουν και τις Κάτω Χώρες, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, εξαιτίας του ανατολικού ρεύματος που θα προκληθεί από τον προαναφερόμενο αντικυκλώνα βορειότερα.

Τρίτον, η Ιβηρική θα επηρεαστεί από ηπιότερο καιρό με κάποιες βροχές κατά διαστήματα και κάποιες χιονοπτώσεις σε ορεινότερα τμήματα. Ο καιρός θα είναι παρόμοιος και στην υπόλοιπη Μεσόγειο, με βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις στα βορειότερα τμήματα της (ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα).

Πηγή: northemeteo.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.