ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εξοργιστικό! Μειώθηκαν οι ποινές για τους δολοφόνους των δυο αστυνομικών στου Ρέντη

1 min read

Ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει επιεικέστερες ποινές για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοχρησίας και της υπόθαλψης εγκληματία!

Ήταν Μάρτιος του 2011 όταν έγινε ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι και ο ιδιοκτήτης πρόλαβε να δει την πινακίδα του αυτοκινήτου και να τη δώσει στην αστυνομία. Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό από τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Εντόπισαν το όχημα στη Λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι.

Στον παράδρομο της Κηφισού, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο οδηγός σταμάτησε απότομα και οι τρεις συνεργοί του άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών. Οι τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν καταιγισμό πυρών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο στο κεφάλι, ένας στο στομάχι και ο τέταρτος στο γόνατο. Οι δύο αστυνομικοί υπέκυψαν σχεδόν αμέσως στα τραύματά τους, ενώ δύο άλλοι δέχτηκαν από μία σφαίρα στα κράνη τους χωρίς να τραυματιστούν, ενώ σε άλλους δύο οι σφαίρες σφηνώθηκαν στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους.

Οι ομογενείς από τη Ρωσία συνελήφθησαν και οι δύο ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας των αστυνομικών καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείου Αθηνών δις ισόβια κι 66 έτη κάθειρξη και οι υπόλοιποι 9 καταδικάστηκαν σε ποινές από 2 έτη φυλάκισης έως 8 χρόνια κάθειρξη, ενώ αθωώθηκε ένας.

Και ερχόμαστε στο σήμερα με τους αεροπαγίτες να αναπέμπουν την υπόθεση στο Εφετείο, αφού μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, θα μειωθούν οι ποινές που τους έχουν επιβληθεί! Μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα -που προβλέπει επιεικέστερες ποινές για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοχρησίας και της υπόθαλψης εγκληματία- ο Άρειος Πάγος αναίρεσε μερικά την καταδικαστική εφετειακή απόφαση μόνον ως προς τις διατάξεις της επιβολής των ποινών και ανέπεμψε την υπόθεση στο Πενταμελές Εφετείο!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.