ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εξοικονομώ – Αυτονομώ αλλαγή στον τρόπο υποβολής αιτήσεων ζητά Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

1 min read

Αλλαγή του τρόπου υποβολής και αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβάλλονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ζητά η Αντιπροσωπία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Σε ψήφισμά της προτείνει την κατάργηση της χρονικής προτεραιότητας, την ουσιαστική αξιολόγηση των αιτήσεων με διαφανείς και αυτοματοποιημένες διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας, τη διαρκή ισχύ του προγράμματος και τη διεύρυνση των επιλέξιμων παρεμβάσεων με στόχο την ανθεκτικότητα των κτιρίων.

«Παρακολουθούμε έναν παντελώς ανορθολογικό αγώνα ταχύτητας και ένα εξοντωτικό ράλι πληκτρολόγησης για τους μηχανικούς, όπου στο τέλος κερδίζει αυτός που θα κάνει τα περισσότερα clicks στο ίδιο χρονικό διάστημα. Το ζητούμενο δεν είναι ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση γρηγορότερα, αλλά ποιος έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη και ποιες είναι εκείνες οι παρεμβάσεις που εξυπηρετούν καλύτερα τους εθνικούς, ενεργειακούς και περιβαλλοντικούς στόχους» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα της επονομαζόμενης βουλής των μηχανικών.

Επισημαίνεται ότι παρά τις παλαιότερες προτάσεις της αντιπροσωπίας του ΤΕΕ στο τρέχον Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» συνεχίζονται τα δύο βασικά λάθη του προηγούμενου προγράμματος «Εξοικονομώ». Μόνα κριτήρια υπαγωγής μιας αίτησης είναι η χρονική προτεραιότητα και το κλείσιμο του συστήματος μετά την εξάντληση των πόρων. Δεν υπάρχει κανένα κριτήριο οικονομικής – κοινωνικής ή ενεργειακής προτεραιότητας και ουσιαστικής καταπολέμησης της «ενεργειακής φτώχειας». Έτσι, για ακόμα μία φορά χιλιάδες εργατοώρες προεργασίας από τα τεχνικά γραφεία πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς εκατοντάδες αιτήσεις είτε δεν ολοκληρώθηκαν είτε όταν υποβλήθηκαν είχε εξαντληθεί ο προϋπολογισμός.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.