ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

exoikonomisi.ypen.gr – Τέλος το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για Ήπειρο, Θεσσαλία και Δυτ. Ελλάδα!

1 min read

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον : Το σύνολο του διαθέσιμου προϋπολογισμού για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» στις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας καλύφθηκε τις τρεις πρώτες ημέρες υποδοχής των αιτήσεων, οπότε δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα νέων εγγραφών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Όσοι είναι εντός του συστήματος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησής τους και να ενταχθούν στην κατηγορία των επιλαχόντων.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε επίσης το ΥΠΕΝ, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, οι οποίες συγχρηματοδοτούν μέρος του προγράμματος, επιδιώκει την εξασφάλιση επιπρόσθετων πόρων.

Στις Περιφέρειες, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, η δυνατότητα νέων εγγραφών θα παραμείνει ανοιχτή για κάποιο διάστημα ακόμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τις τρεις πρώτες ημέρες εγγράφηκαν για να υποβάλλουν αίτηση πάνω από 21.000 νοικοκυριά. Για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα αύξησης των πόρων κατά 20%, ποσοστό που καλύφθηκε επίσης από τις αιτήσεις, ενώ οριστικοποιήθηκαν 11.181 αιτήσεις που αφορούν χρηματοδότηση 143,46 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Άμεσης Ενίσχυσης και το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ.

Το ΥΠΕΝ αναφέρει τέλος, ότι «τα μικροπροβλήματα που προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς» και ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων διεξήχθη την Τετάρτη (21/3) ομαλά.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.