ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ στην Αττική

1 min read

«Έχουμε τη βούληση και με συγκεκριμένες πολιτικές θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί την “πράσινη” Αττική, μία περιφέρεια φιλική για όλους τους πολίτες», δήκλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την ικανοποίηση του αιτήματος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, να χρηματοδοτήσει με επιπλέον πόρους, ύψους 10 εκατ. ευρώ, το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

Αναφορικά με την επιστολή-αίτημα του κ. Χατζηδάκη προς την Περιφέρεια Αττικής να εξεταστεί η δυνατότητα «διάθεσης πρόσθετων πόρων από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, προκειμένου να καλυφθούν αρχικά οι καταχωρημένες στο σύστημα αιτήσεις και ενδεχομένως κάποιες επιπλέον αιτήσεις, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες για το Πρόγραμμα», ο κ. Πατούλης επισημαίνει:

«Στην περίπτωση της Αττικής, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αττική” 2014-2020, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με το ποσό των 15 εκατ. ευρώ περίπου τις παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες. Ωστόσο και με δεδομένη την τεράστια ζήτηση που έχει καταγραφεί, ο περιφερειάρχης αποφάσισε τη χρηματοδότηση με επιπλέον πόρους ύψους 10 εκατ. ευρώ του προγράμματος εξοικονόμησης κατ’ οίκον».

Με αυτήν την πρωτοβουλία, όπως σημειώνει ο ίδιος, πέρα από την ενεργειακή αναβάθμιση επιπλέον 1.200 κατοικιών, καταγράφονται σημαντικά οφέλη στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας (περαιτέρω μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου 1.400 tn CO2 ετησίως).

«Με πράξεις και όχι με λόγια στηρίζουμε έμπρακτα ουσιαστικές πολιτικές που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και προστατεύουν τη δημόσια υγεία. Στόχος είναι η Αττική να αποτελέσει περιφέρεια-πρότυπο ευζωίας και σε αυτήν την κατεύθυνση ήδη δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που έχουν στερήσει στους πολίτες ένα σύγχρονο και βιώσιμο σύστημα περιβαλλοντικών υπηρεσιών. Με στρατηγικό σχέδιο και σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος, θα δρομολογήσουμε παρεμβάσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας τόσο για το περιβάλλον όσο και για το ενεργειακό ισοζύγιο», υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Αττικής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.