ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εξόφληση εφορίας σε 8 έως 24 δόσεις – Οι εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής των φετινών φόρων

1 min read

Φόροι: Εως και σε 24 μηνιαίες δόσεις μπορούν να εξοφλήσουν φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι τις οφειλές που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Οι εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής είναι πλέον 3 και παρουσιάζονται σήμερα αναλυτικά από τoν «Ε.Τ.».

Οι φόροι 

Tα ποσά των οφειλών που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι με τα εκκαθαριστικά σημειώματα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων είναι:

– Ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2021, ο οποίος επιβάλλεται με συντελεστές φόρου 9%-44% σε εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες, αυτοτελώς με συντελεστές 9%-44% σε εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες και αυτοτελώς με συντελεστές 15%-45% σε εισοδήματα από ακίνητα.

– Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επιβάλλεται μόνο σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ προερχόμενα από μισθούς του δημόσιου τομέα και από συντάξεις, με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10% .

– Το τέλος επιτηδεύματος, το οποίο ανέρχεται σε 400- 650 ευρώ για τις ατομικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

– Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ο οποίος επιβαρύνει όσους κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα παλαιότητας μέχρι 10 ετών και κυβισμού άνω των 1.928 κ.εκ., σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 5 μέτρων και πισίνες.

Τα ποσά που οφείλουν να καταβάλουν οι φορολογούμενοι με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ είναι:

– Ο κύριος φόρος, ο οποίος υπολογίζεται με βάση τις τιμές ζώνης ανά τ.μ. για τα πάσης φύσεως κτίσματα και οικόπεδα και τις Αρχικές Βασικές Αξίες Γης ανά τ.μ. για τα αγροτεμάχια και μετά την αφαίρεση εκπτώσεων κυμαινόμενων από 10% έως 30%, ειδικά για όσους ιδιοκτήτες έχουν κτίσματα και εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών, εδαφικές εκτάσεις συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 400.000 ευρώ.

– Ο πρόσθετος φόρος, ο οποίος υπολογίζεται στην περίπτωση κατά την οποία η συνολική αντικειμενική φορολογητέα αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων-οικισμών εδαφικών εκτάσεων που κατείχε ο φορολογούμενος την 1η-1-2022 και αποτυπώνονται στην περιουσιακή κατάσταση του 2022, βάσει του Ε9, υπερβαίνει το ποσό των 500.000 ευρώ. Ο φόρος αυτός επιβάλλεται με τη μορφή προσαύξησης κλιμακούμενης από 5% έως 20% επί του κύριου ΕΝΦΙΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.