ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εξήντα Κούρδοι καλλιτέχνες τραγουδούν επαίνους για τη νίκη των ανταρτών επί του τουρκικού στρατού στο Γκάρε του ιρακινού Κουρδιστάν

1 min read

Εξήντα καλλιτέχνες από διάφορες περιοχές της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των Xelîl Xemgîn, Comerd, Maruf, Hozan Aydın, Deniz Deman, Beser Şahin, Zozan Zûdem, Dilovan και Bülent Turan συμμετείχαν στην παράσταση .

Στη δήλωσή του, το κουρδικό πολιτιστικό κέντρο TEV-ÇAND (Παρίσι) είπε τα εξής:
.
«Οι αντάρτες της ελευθερίας του Κουρδιστάν επιδεικνύουν αξιέπαινη αντοχή αυταπάρνησης για να χτίσουν ένα ελεύθερο μέλλον για τον λαό μας και μια αξιοπρεπή ζωή. Το αντάρτικο του ηγέτη Άπο (Οτζαλάν) γράφει ένα έπος κάθε μέρα με υψηλό κόστος.
.
Αυτή η παράδοση αντίστασης είναι η ελπίδα του λαού μας και των αδελφών λαών μας και η εγγύηση της ελευθερίας μας. Η αντίσταση στο όρο Γκάρε νίκησε και πάλι τον κατακτητή και τον γενοκτονικό τουρκικό στρατό που χρησιμοποιεί τις πιο προηγμένες στρατιωτικές τεχνολογίες για να καταστρέψει τους Κούρδους. Αυτή η αντίσταση δεν είναι μόνο μια στρατιωτική αντεπίθεση, αλλά η αντίσταση της ελεύθερης θέλησης και του συλλογικού πνεύματος που αντιπροσωπεύουν οι αντάρτες ενάντια στην τεχνική του θανάτου του φασισμού. Από αυτή την άποψη, είναι η ίδια η τέχνη. Η τέχνη του ανταρτικού πολέμου στο Κουρδιστάν είναι απόδειξη των ανθρώπινων συναισθήματος, θέλησης και του αήττητου».
.
Μιλώντας για το έργο τους, ο καλλιτέχνης Diyar Dersim τόνισε ότι κάθε Κουρδός καλλιτέχνης θα έπρεπε να αξιοποιήσει την αντίσταση των ανταρτών και τη νίκη του Γκάρε και να προβληματιστεί σε αυτή τη βάση.
.
Ο Ντιγιάρ Ντερσίμ συνέχισε: «Καλώ τον λαό μας να υποστηρίξει με έναν ισχυρότερο τρόπο τους αντάρτες της ελευθερίας μας, οι οποίοι καταστρέφουν ένα προς ένα τα δήθεν άφθαρτα οχυρά του φασισμού, τα οποία χτίστηκαν πάνω στο αίμα και τις αξίες των λαών μας. Επιπλέον, καλώ όλους τους επαναστατικούς και πατριωτικούς καλλιτέχνες φίλους μου να είναι η φωνή των ανταρτών και να τραγουδήσουν πιο δυνατά τα «στράν» (μπαλάντες) της επανάστασης. Τέλος, στέλνω τους χαιρετισμούς μου στους αντάρτες της ελευθερίας που μας έχουν ανοίξει το δρόμο για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και ελευθερία».
.
Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη παράσταση είναι:
.
Deniz Deman
Beser Şahin
Zozan Zudem
Pervin
Sêvdar
Berîwan
Gulistan
Binews
Nuarin
Berfin Μπιχάρ
Nazdar Redur
Zekocan
Nûdem
Narînxan Cizîrî
Dida Gunduz
Ronahi Ciceklidal
Gulizer
Ozgur Isik
Nergiz sine
Hozan Comert
Xelîl Xemgîn
Dilovan
Diyar Ντέρσιμ
Hozan Μαρούφ
Hozan Semdin
Hekim Sefqan
Seyîtxan
Hozan Aydin
Peywan Arjin
Bulent Turan
Bengi Agîri
Farqîn Azad
Şiyar Munzur
Amed Karakoçan Zahîr
Loran
Ronî Erez
Selhat Gimgim
Ulaş Kelaşîn
Deza Αμέντ
Sefik Γιλντίζ
Vedat Allak
Fevzi Kilic
Silêman Rengin
Rewi Redur
Κεμάλ Efrînî
Deniz Yavuncu
serhed Urmiye
Neswan Hariki
Μουσταφά Σαχίν
Mirade Erkendî
Αλί Maxson
Υπόμνημα Γκιουλ
Υπόμνημα Yapistiran
Yasin Boyraz
Κεμάλ Ceylan
Mazlum Rewşen

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.