ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έξι νεκροί μετά από επίθεση σε εκκλησία στη Μπουρκίνα Φάσο

1 min read

Σε προτεσταντική εκκλησία, στη Μπουρκίνα Φάσο, εισέβαλλαν άγνωστοι δολοφονώντας τον πάστορα και πέντε πιστούς μεταξύ των οποίων οι δυο γιοι του, στην πρώτη επίθεση σε εκκλησίασε μια χώρα όπου καταγράφεται άνοδος της ισλαμιστικής βίας.

Η χώρα η οποία διαχρονικά έδειχνε ανοχή στις διαφορετικές θρησκείες, ταλανίζεται από τις επιθέσεις ομάδων που εδράζουν στο γειτονικό Μάλι και στοχεύουν στην κυριαρχία τους στην περιοχή Sahel στη νότια Σαχάρα.

Η κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκηςαρκετές περιοχές στα βόρεια της χώρας που συνορεύουν με το Μάλι λόγω των πολύνεκρων ισλαμιστικών επιθέσεων.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σχολίασε πως η τελευταία επίθεση είναι η πρώτη κατά εκκλησίας σε μια μουσουλμανική χώρα όποιο οι διαφορετικές θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά ενώ μέλη τους παντρεύονται και μεταξύ τους.

«Οι ένοπλοι έχουν στόχο να δημιουργήσουν προβλήματα και να διαταράξουν το κλίμα κατανόησης μεταξύ των θρησκειών. Έχουμε παρατηρήσει την ίδια στρατηγική και σε άλλες χώρες τόσο στην περιοχή μας όσο και στον πλανήτη» είπε ο διευθυντής του West Africa Project στη Διεθνή Ομάδα Κρίσεων.

Το 55 με 60% του πληθυσμού της χώρας είναι Μουσουλμάνοι, μόλις 20-25% είναι Χριστιανοί και οι υπόλοιποι είναι αυτόχθων πληθυσμός.  

Πηγή cnn.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.