ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εξέγερση κατά lockdown στην Ευρώπη: Δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν με πλαστικές σφαίρες διαδήλωση στην Ελβετία

1 min read

Χιλιάδες πολίτες σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις διαδήλωσαν κατά του lockdown μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Η αστυνομία χρησιμοποίησε λαστιχένιες σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών που πέταξαν μολότοφ στην ελβετική πόλη Σεντ Γκάλεν το Σάββατο. 

Η ταραχές ξέσπασαν αφότου περίπου 1.000 νέοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Roter Platz για να διαδηλώσουν κατά του lockdown. Οι νέοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και οι αστυνομικοί διέλυσαν την συγκέντρωση χρησιμοποιώντας λαστιχένιες σφαίρες και δακρυγόνα. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ταραχές ξεκίνησαν όταν οι νεαροί έσπασαν μία στάση λεωφορείου και έβαλαν φωτιά. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Γκάλεν Ράλφ Χάρνι είπε σε δημοσιογράφους ότι δύο άτομα τραυματίστηκαν και 21 συνελήφθησαν. Ενώ απαγορεύτηκε και σε 33 άτομα που έρχονταν από άλλες πόλεις να μπουν στο Σεντ Γκάλεν.  

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, Ρόμαν Κόλερ, δήλωσε στην εφημερίδα St. Galler Tagblatt ότι υπήρχαν κλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υπάρξουν και άλλες διαδηλώσεις το απόγευμα της Κυριακής. 

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί οι ταραχές που έλαβαν χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν συνέχεια της διαδήλωσης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και ήταν κατά των περιορισμών για τον Covid-19. Όπως ανάφερε ένας 17χρονος μιλώντας σε τοπικό ΜΜΕ: «Δεν θα τους επιτρέπουμε πλέον να μας κλειδώνουν». 

Γερμανία: Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά του lockdown και του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα Σάββατο στη Στουτγάρδη της Γερμανίας για να διαμαρτυρηθούν κατά του lockdown και του υποχρεωτικού εμβολιασμού. 

Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές έφτασαν το απόγευμα σε μια πλατεία, στα βορειοανατολικά προάστια της πόλης, αφού έκαναν προηγουμένως πορεία από το κέντρο της. Οι συμμετέχοντες «αγνόησαν» τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αρχών να τηρήσουν τα μέτρα, όπως να φορέσουν τις μάσκες τους και να κρατούν αποστάσεις, ανέφερε η αστυνομία σε μια ανακοίνωσή της. Ωστόσο, δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Οι υποστηρικτές αυτού του κινήματος, του αποκαλούμενου Querdenken («Αντικομφορμιστικό»), διαφωνούν στο lockdown που έχει επιβληθεί στη Γερμανία. Στους κόλπους του Querdenken πολίτες που ανήκουν σε κάθε πολιτικό φάσμα.

Στις 20 Μαρτίου, περίπου 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Κάσελ, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία και συλλήψεις.

Στη Στουτγάρδη οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με τα οποία ζητούσαν να τερματιστεί «η δικτατορία της Covid».

«Τα μέτρα είναι υπερβολικά», είπε μια γυναίκα, η Έβελιν, η οποία ζήτησε «να αρθεί το lockdown».

«Είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού», είπε από την πλευρά του ένας διαδηλωτής, ο Ράινερ.

Γαλλία: Διαμαρτυρία από καλλιτέχνες

Στη Γαλλία, έξω από το υπουργείου Πολιτισμού, καλλιτέχνες πραγματοποίησαν μία ακόμα διαμαρτυρία για τους κλειστούς χώρους θεάματος.

Οι πολιτιστικοι χώροι παραμένουν κλειστοί εδώ και μήνες και οι καλλιτέχνες καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση απαξιώνει την τέχνη.

Ρουμανία: Έβδομη ημέρα διαδηλώσεων

Χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στο κέντρο του Βουκουρεστίου διαμαρτυρόμενοι για τα νέα περιοριστικά μέτρα. Τα μέτρα προβλέπουν απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ και σε κάποιες περιοχές λιγότερες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Είναι η έβδομη συνεχής ημέρα που διοργανώνονται διαδηλώσεις κατά των μέτρων στη Ρουμανία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.