ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εξαπλώνεται η σύρραξη Ισραήλ-Χαμάς: Ιρανός στρατηγός υποσχέθηκε στήριξη στη Χαμάς

1 min read

Διευρύνεται η σύρραξη Ισραήλ και Χαμάς. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ρουχανί στην οποία συμφωνήθηκε και οι δύο χώρες να λάβουν από κοινού σκληρότερα μέτρα κατά του Ισραήλ, ο Ιρανός στρατηγός των «Φρουρών της Επανάστασης»  Εσμαΐλ Καάνι υποσχέθηκε πλήρη στήριξη τόσο στην Χαμάς όσο και στην ισλαμική τζιχάντ που αμφότερες εδρεύουν στη Γάζα.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ Ερντογάν και Ρουχανί είχαν τηλεφωνική συνομιλία, στην οποία και οι δύο συμφώνησαν να λάβουν σκληρότερα μέτρα κατά του Ισραήλ, εξαιτίας της επιθετικότητάς του στη Γάζα.

  • Λίγο αργότερα ο  επικεφαλής της δύναμης Quds για επιχειρήσεις στο εξωτερικό, των «Φρουρών της Επανάστασης» στο Ιράν, διαβεβαίωσε τις παλαιστινιακές ισλαμιστικές οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμική τζιχάντ για την πλήρη υποστήριξη της Τεχεράνης στη μάχη τους κατά του Ισραήλ, μετέδωσε σήμερα το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης (Χαμάς), Ισμαήλ Χανίγια, ο στρατηγός Καάνι δήλωσε ότι το Ιράν «στέκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού έθνους» και καταδίκασε το Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε ότι ενεργεί «κατά παράβαση όλων των διεθνών νόμων και συμβάσεων», γράφει το Irna.

  • Από την πλευρά του, ο Χανίγια ευχαρίστησε το Ιράν για την υποστήριξή του και είπε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κανάλι al-Alam, ότι η μάχη κατά του Ισραήλ δεν ήταν μόνο της Χαμάς αλλά όλου του ισλαμικού κόσμου.

Ο Καάνι τηλεφώνησε επίσης και στον αρχηγό της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική τζιχάντ, Ζιγιάντ αλ-Ναχάλα, και τον διαβεβαίωσε για την υποστήριξη του Ιράν στο «δικαίωμα των Παλαιστινίων να καταπολεμήσουν την επιθετικότητα και τα εγκλήματα του σιωνιστικού στρατού», προσθέτει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο ταξίαρχος Καάνι διοικεί τη δύναμη Κουντς (Quds, το όνομα της Ιερουσαλήμ στα ιρανικά), επίλεκτη μονάδα του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αρμόδια για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό, η οποία όμως έχει υποστεί και βαρύτατες απώλειες από ισραηλινές επιδρομές στην Συρία, όπου δρουν  εκατοντάδες στελέχη της.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.