ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έξαλλος ο Πούτιν με τον Ερντογάν τον κατσάδιασε για τις κινήσεις στη Συρία

1 min read

Παρελθόν φαίνεται πως αποτελούν οι εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ «τσάρου» και «σουλτάνου». Η λυκοφιλία Πούτιν – Ερντογάν οδεύει προς το τέλος της, μιας και ο Ρώσος πρόεδρος αρχίζει να αντιλαμβάνεται τα βρώμικα παιχνίδια των Τούρκων στο μέτωπο της Συρίας

Στο επίκεντρο της διαφωνίας βρίσκεται το Ιντλίμπ, με το Κρεμλίνο να κατανοεί πλέον ότι ο Ερντογάν δεν τηρεί καμία συμφωνία, είναι αφερέγγυος και κοιτάζει μόνο το συμφέρον του.

O Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε υπομονή αρκετό καιρό με τον Τούρκο πρόεδρο και ήρθε η ώρα να απασφαλίσει. Ο «τσάρος» κατηγόρησε ανοικτά το καθεστώς Ερντογάν, ότι έχει μετατρέψει το Ιντλίμπ σε «ορμητήριο» χιλιάδων Τζιχαντιστών και ότι σαφώς και κατηγορηματικά χρησιμοποιεί τη συριακή επαρχία ως εφαλτήριο για να επεκτείνει την παρουσία τουρκικών δυνάμεων και σε άλλες χώρες.

Μιλώντας μάλιστα πριν μερικές ημέρες σε κοινή συνέντευξη Τύπου, πριν από τη συνάντηση του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν στο Fort de Brégançon στη Γαλλία, ο Πούτιν είχε δηλώσει: «Σίγουρα θα μιλήσουμε για τη Συρία. Θα ήθελα να σημειώσω ότι πριν από την υπογραφή των αντίστοιχων συμφωνιών στο Σότσι, σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση μέρους της ζώνης του Ιντλίμπ, περίπου το 50% αυτού του εδάφους ήταν υπό ισλαμικό έλεγχο και τώρα το ποσοστό αυτό είναι στο 90%».

Πρόσθεσε δε ότι «παρατηρούμε συνεχείς επιδρομές από εκεί και, επιπλέον, βλέπουμε την κίνηση των ισλαμιστών μαχητών από την περιοχή αυτή προς άλλα μέρη του κόσμου και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο».

Ο Πούτιν μάλιστα κατηγόρησε εμμέσως την Τουρκία ότι επέτρεψε στις τρομοκρατικές ομάδες του Ιντλίμπ να «αυξήσουν τον έλεγχό τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη» και να παράσχουν μια ατμόσφαιρα στην οποία οι «μαχητές αυτοί αισθάνονται άνετα».

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τον εκνευρισμό του Πούτιν για τις κινήσεις του Ερντογάν, με το Κρεμλίνο να κατανοεί επιτέλους ότι ο «σουλτάνος» παίζει… βρώμικα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.