ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εξαλλος ο Ερντογάν: Απειλεί το καθεστώς Ασαντ, ενώ απλώνει δίχτυα στην Ουκρανία

1 min read

«Βόμβα» στα θεμέλια των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας βάζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσεγγίζοντας την Ουκρανία και απειλώντας το καθεστώς Ασαντ

Σε δηλώσεις προχώρησε σήμερα (4 Φεβρουαρίου) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τον θάνατο 8 Τούρκων στρατιωτών κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών στο Ιντλίμπ. Όπως ανέφερε, «είχαμε μια συνάντηση χθες στην Ουκρανία, σε ανώτατο στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο. Υπογράψαμε 7 συμφωνίες. Οι εμπορικές συναλλαγές μας με την Ουκρανία ανέρχονται σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυξήσαμε τον στόχο στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Πέρυσι ο αριθμός των Ουκρανών τουριστών στην Τουρκία ανήλθε στο 1,5 εκατομμύριο».

Στη συνέχεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε για άλλη μία φορά τη θέση της χώρας του «δεν αναγνωρίζουμε την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας για τον δίκαιο αγώνα της Κριμαίας». Κατόπιν ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα χτίσει τζαμιά, σπίτια και χώρους εργασίας στη χώρα για τους «Τατάρους αδελφούς μας». 

«Μας ενδιαφέρει η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και το έχουμε επισημάνει αυτό στους Ρώσους συνομιλητές μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε ό,τι αφορά τους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, ο Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε: «Επρόκειτο για μια σαφή παραβίαση της συμφωνίας που είχαμε κάνει. Για το εκεί καθεστώς, βέβαια, θα υπάρξουν συνέπειες. Ηδη έχουμε εξουδετερώσει 76 υποστηρικτές του καθεστώτος. Κάποιοι από αυτούς είναι νεκροί, κάποιο τραυματίες. Ωστόσο, οι εχθροί μας έχουν την υποστήριξη των Ρώσων. Συνεργάζονται μαζί τους».

Σε σχέση με το Λιβυκό, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις. Γίνονται διαπραγματεύσεις, κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Δημοσίευση στα Social Media