ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Έξαλλος» ο Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα μας παρενοχλεί με τις NAVTEX στο Αιγαίο

1 min read

Σε πολύ έντονο ύφος μίλησε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ εναντίον της Ελλάδας αναφορικά με τις NAVTEX στο Αιγαίο, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας Στρατηγό Γκιουλέρ και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας.

Ο Ακάρ τοποθετήθηκε επί σειρά κρίσιμων ζητημάτων, τόσο για τις εξελίξεις στο αμυντικό νομοσχέδιο των ΗΠΑ και τους ρωσικούς πυραύλους S-400, όσο και για τις NAVTEX στο Αιγαίο, ασκώντας κριτική στην ελληνική πλευρά, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες έχουν «βομβαρδίσει» το Αιγαίο με NAVTEX.

Ειδικότερα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν  ανακοινώσει δεκάδες NAVTEX μέσα σε τρεις μήνες, , κάτι το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά παρενόχληση και είναι επίσης εξαιρετικά αντίθετο με τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Ο ίδιος τόνισε στη συνέχεια ότι «θέλουμε αυτό είναι γνωστό και κατανοητό από τους συνομιλητές μας. Όταν λέμε καλή γειτνίαση, πρέπει να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας σε λογικό και ορθολογικό επίπεδο. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, γι’ αυτό και καλούμε και πάλι τους γείτονές μας να είναι λογικοί».»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.