ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έξαλλη Η Ρωσία με το «μπλόκο» στον Λαβρόφ, προειδοποιεί με εκτόξευση του διηπειρωτικού Satan II

1 min read

Το Κρεμλίνο την χαρακτήρισε «εχθρική ενέργεια» – Ο πύραυλος Satan ΙΙ αρκεί για να καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα σαν τη Γαλλία!

Η απόφαση της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου να κλείσουν τον εναέριο χώρο τους για το αεροσκάφος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Σερβία που έφερε και ματαίωση της επίσκεψης έχει εξοργίσει τη Μόσχα.

Όπως ανέφερε με ανάρτησή του ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαστήματος της Ρωσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, αφήνοντας να εννοηθεί πως τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τη Ρωσία από την εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου «Satan II»:

«Ξέρετε ποιο είναι το καλό για τον “Sarmat” (Satan 2); Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από δειλούς Βούλγαρους, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία», προσθέτοντας πως «το ίδιο ισχύει και για τους Σουηδούς».

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «εχθρική ενέργεια» την στάση των τριών χωρών

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε «αδιανόητο το κλείσιμο του εναερίου χώρου» και «εχθρική ενέργεια» την στάση των τριών χωρών. Ενώ για την ματαίωση της επίσκεψής του στη Σερβία δήλωσε ότι θα προσκαλέσει στη Μόσχα τον Σέρβο ομόλογό του και κατέληξε λέγοντας: «Το βασικό ζήτημα είναι κανείς να μην μπορεί να καταστρέψει τις σχέσεις μας με την Σερβία».

Ο δε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο χρονοδιάγραμμα των διπλωματικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου, προσθέτοντας ότι δεν θα εμποδίσουν την Μόσχα να διατηρήσει επαφές με φιλικές χώρες.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Ρωσίας Αλεξάνταρ Μπόκαν-Χερτσένκο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την παρεμπόδιση της άφιξης στο Βελιγράδι του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Σερβία θα προστατεύσει την ανεξαρτησία και την αυτονομία στη λήψη πολιτικών αποφάσεων, θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία και θα ενισχύει τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και εταιρικής συνεργασίας με χώρες σε όλες τις ηπείρους διατηρώντας την στρατιωτική της ουδετερότητα» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Από  την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν, εξέφρασε την λύπη του για την «παρεμπόδιση» της επίσκεψης Λαβρόφ, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο και δοκιμασμένο φίλο της Σερβίας».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του έκανε λόγο για εκείνους που εμπόδισαν την επίσκεψη του Λαβρόφ και «δεν θέλουν ειρήνη, ονειρεύονται να νικήσουν την Ρωσία» και σημείωσε ότι «η Σερβία είναι υπερήφανη που δεν συμμετέχει στην αντιρωσική υστερία. Οι χώρες που συμμετέχουν μπορούν να ντρέπονται».

Τι είναι ο πύραυλος Satan

Ο πύραυλος των 200 τόνων έχει βεληνεκές 10.000 χλμ. Μπορεί να μεταφέρει έως και 15 πυρηνικές κεφαλές που απελευθερώνονται σε μεγάλο ύψος και πλήττουν πολλαπλούς στόχους με ταχύτητα Mach 20,7, ή σχεδόν 25.000 χλμ/ώρα.

Μπορεί θεωρητικά να πλήξει οποιοδήποτε σημείο της Γης σε λιγότερο από 30 λεπτά. Όπως έχει αναφέρει το Sputnik, να αρκεί για να καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα σαν τη Γαλλία!

Ο RS-28 Sarmat είναι ένα από τα έξι στρατηγικά πυρηνικά όπλα νέας γενιάς που προανήγγειλε ο Πούτιν το 2018, μαζί με το υπερ-υπερηχητικό όπλο Avanguard, το οποίο μπορεί να αναπτύσσει Mach 27.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.