ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

“Εξαφανίστηκαν” 400.000 φιλοξενούμενοι από τις φορολογικές δηλώσεις

1 min read

Μέσα σε μόλις ένα χρόνο “ εξαφανίστηκαν “ περίπου 400.000 φιλοξενούμενοι από τις φορολογικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, στις φορολογικές δηλώσεις του 2017 αποτυπώθηκαν περίπου 1,95 εκατ. φορολογούμενοι οι οποίοι δήλωσαν ότι φιλοξενούνται από περίπου 1,5 εκατ. παρέχοντες φιλοξενία. Δηλαδή, σε κάθε παρέχονται φιλοξενία αντιστοιχούσε πάνω από ένας φιλοξενούμενος (σ.σ. αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι παρέχοντες φιλοξενία μπορεί να είναι και νομικά πρόσωπα όπως ιδρύματα κλπ). Από τη στατική επεξεργασία των φετινών φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι ο αριθμός των φιλοξενούμενων έχει μειωθεί σε περίπου 1,6 εκατ. άτομα δηλαδή κατά 400.000 άτομα.

Οι αιτίες είναι δύο, σύμφωνα με την Καθημερινή:

-Η πρώτη σχετίζεται με την αλλαγή στην επιδοματική πολιτική που συνέδεσε τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος και την ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ με τον παράγοντα φιλοξενία.

-Η δεύτερη εντοπίζεται στις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ για να εντοπίσει τους φιλοξενούμενους “ μαϊμού”, πρόσωπα που επέλεγαν τη λύση της φιλοξενίας για να απαλλαγούν από τεκμήρια και φόρους επί των ενοικίων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο φετινός αριθμός των δικαιούχων του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος είναι ήδη πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περυσινό, παρά το γεγονός ότι δεν επήλθε καμία αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια.

Ήδη, οι δικαιούχοι έχουν προσεγγίσει το 1,6 εκατ. και σημειωτέον ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Όταν “ φεύγει” ένας φιλοξενούμενος από το νοικοκυριό, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις καταβολής έκτακτης μερισμάτων, για τον παρέχοντα τη φιλοξενία αλλά και τον φιλοξενούμενο.

Πηγή Πληροφοριών: Εφημερίδα” Καθημερινή”

Δημοσίευση στα Social Media