ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έβρος: Βίντεο ντοκουμέντο με δεκάδες παράτυπους μετανάστες, υπό το βλέμμα Τούρκου διακινητή! (video)

1 min read

Προσπάθεια Τούρκων δουλεμπόρων να οδηγήσουν στην ελληνική πλευρά δεκάδες παράτυπους μετανάστες αποτύπωσε θερμική κάμερα ελληνικής περιπόλου στις όχθες του Έβρου, το βράδυ της Δευτέρας 13/9.

Το αποκαλυπτικό βίντεο από την συγκεκριμένη απόπειρα παράνομης διακίνησης, η οποία, πάντως, απετράπη την τελευταία στιγμή από περίπολο Ελλήνων συνοριοφυλάκων, έφερε στο φως της δημοσιότητας το OPEN. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, στο εν λόγω βίντεο φαίνονται περισσότερα από 60 άτομα που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα υπό την καθοδήγηση διακινητών.

Μάλιστα, στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το κανάλι, διακρίνεται και ένα άτομο που είναι αποκομμένο από τους μετανάστες, το οποίο, σύμφωνα με την έρευνα των ελληνικών Αρχών, είναι ο Τούρκος στρατοχωροφύλακας που οδήγησε του παράτυπους μετανάστες από μονοπάτια μέχρι τις όχθες του ποταμού, ενώ, κατόπιν, τούς υπέδειξε το πέρασμα για να αποπειραθούν να μπουν στην Ελλάδα.

Χαμηλή στάθμη και καλές καιρικές συνθήκες

Σύμφωνα, εξάλλου, με το ίδιο ρεπορτάζ, το τελευταίο χρονικό διάστημα περάσματα του Έβρου, όπως αυτό που φαίνεται στο βίντεο, έχουν όλο και περισσότερη «κίνηση» τις νυχτερινές ώρες από μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Η χαμηλή στάθμη του νερού, που, σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, «φτάνει μέχρι το γόνατο», αλλά και οι καλές καιρικές συνθήκες ευνοούν τη διέλευση των μεταναστών και για το λόγο αυτό, οι διακινητές εντείνουν τις απόπειρες να περάσουν όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούν από τα διάφορα περάσματα.

Με αυτά τα δεδομένα έχουν αυξηθεί οι περιπολίες των Ελλήνων συνοριοφυλάκων, ειδικά τις νυχτερινές ώρες. Στόχος των ελληνικών Αρχών είναι να μπλοκάρουν τα σημεία εκείνα του ποταμού που δεν προφυλάσσονται από φράχτη και να σταματήσουν με αυτόν τον τρόπο τις προσπάθειες των διακινητών.

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.