ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έβρος: Περιπολίες Αυστριακών στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)

1 min read

Σε εξέλιξη είναι οι περιπολίες αυστριακών δυνάμεων στον Έβρο, μετά την ανακοίνωση του καγκελάριου της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς, για αποστολή βοήθειας στην Ελλάδα, για το προσφυγικό.

“Το προσωπικό και τεχνικά μέσα που μας διαθέσατε θα βοηθήσουν στην αποτροπή απόπειρας μαζικής εισόδου στα σύνορα από την Τουρκία. Στον Έβρο θα κυματίζει η ελληνική και η αυστριακή και η κυπριακή σημαία και σε λίγο και άλλες σημαίες που συνδράμουν στην πράξη”, είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βιέννη, όπου συναντήθηκε με τον Κουρτς.

Περαιτέρω ο πρωθυπουργός είχε επισημάνει πως ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει τη συμπαράσταση της Αυστρίας στην υπεράσπιση των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 κάνουν περιπολίες στα σύνορα και μεταφέρουν τις πληροφορίες σε ένα επιχειρησιακό κέντρο όπου παρακολουθείται από Τούρκους στρατιωτικούς.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Μπαϊρακτάρ έκανε γνωστή την πρώτη «περιπολία» του τουρκικού UAV παράλληλα με τον ποταμό Έβρο.

«Το UAV Bayraktar TB2 ξεκίνησε να περιπολεί στα ελληνικά σύνορα. Από την Ανατολή προς τη Δύση, από Βορρά προς Νότο οι ουρανοί μας είναι ελεύθεροι» έγραψε ο Μπαϊρακτάρ, αναρτώντας και χάρτη με την πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αναρτώντας μάλιστα και σχετικό χάρτη της διαδρομής που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, «πρόκειται για επιχείρηση που στοχεύει στο να ανακοπούν οι επαναπροωθήσεις των μεταναστών από την ελληνική πλευρά, που παραβιάζουν τα σύνορα με τον Έβρο».

Βίντεο που ανέβασε στο Twitter o Abdullah Bozkurt δείχνει Τούρκους χειριστές Bayraktar TB2 να παρακολουθούν τις κινήσεις των ελληνικών δυνάμεων, αλλά και της FRONTEX στα σύνορα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.