ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εβρος: Για τέταρτη ημέρα οι φλόγες «καταπίνουν» το δάσος της Δαδιάς – Εκκένωση οικισμού

1 min read

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζει ανεξέλεγκτα το καταστροφικό της έργο η μεγάλη φωτιά στον Έβρο καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική πλέον μαίνεται σε πολλαπλά μέτωπα, με κύριο αυτό στη Δαδιά.

«Στον Έβρο έχουμε πρόβλημα, και στο Βορειοδυτικό και στο Βορειοανατολικό κομμάτι, η πυκνότητα του δάσους είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να εισέλθουμε, έρποντας μπήκαν στο δάσος οι πυροσβέστες για να κάνουν κατάσβεση» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. Σήμερα στην περιοχή αναμένεται κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδη, αν και αυτό είναι άλλη μια κίνηση για το θεαθήναι, καθώς αυτό που προέχει είναι να σταματήσει η πρωτοφανής οικολογική καταστροφή

Εκκένωση Δαδιάς

Εντολή για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων της Δαδιάς δόθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα από το 112 καθώς η πυρκαγιά είχε προσεγγίσει το χωριό της Δαδιάς σε απόσταση 500-600 μέτρων. Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος. Απομακρύνθηκαν από το χωριό κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Στη φωτιά επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του στρατού η Δασική Υπηρεσία και υδροφόρες ΟΤΑ. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Το σημαντικότερο για εμάς είναι η ασφάλεια των κατοίκων, του χωριού και όλες οι δυνάμεις θα ριχτούν εκεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Παρ’ όλες τις ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, επίγειες και εναέριες, που επιχειρούν αδιάκοπα, οι συνεχιζόμενες εναλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων δημιουργούν αναζωπυρώσεις και αυξάνουν τον αριθμό των πύρινων μετώπων που το απόγευμα του Σαββάτου ανέρχονταν στα πέντε, σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, τρία μεγάλα και δύο μικρότερα, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ήδη η πυρκαγιά έχει ξεπεράσει το παρατηρητήριο των αρπακτικών και προσεγγίζει τα κτίρια της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.