ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έβρος: Δεκάδες λαθραίοι μετανάστες κυκλοφορούν ανενόχλητοι – Επίθεση Ν.Μηταράκη στους 4 Μητροπολίτες Θράκης (βίντεο)

1 min read

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ NEWSKAMATERO

Ανεξέλεγκτοι για ακόμη μια φορά οι λαθραίοι μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στη χώρα, από τον «αδιαπέραστο»  κατά τα άλλα Έβρο, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, την ώρα που η κυβέρνηση φαίνεται ανυποχώρητη στην κατασκευή του νέουτ καταυλισμού αλλοδαπών στο ΚΥΤ Φυλακίου με τον τον υπουργό Μετανάστευσης να κάνει επίθεση στους τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης που αντιδρούν και αυτοί, όπως και όλοι οι Εβρίτες στα σχέδιά της κυβέρνησης.

Κατά δεκάδες κυκλοφορούν στα χωριά του νομού με τους κατοίκους να ανησυχούν πρώτα και κύρια για την ασφάλειά τους.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που ανάρτησε το Evrosnews και που μαγνητοσκόπησε κάτοικος του Ορμενίου Ορεστιάδος και κάνει το γύρο του διαδικτύου, εννέα ασιατικής και αφρικανικής καταγωγής αλλοδαποί, που μπήκαν ανενόχλητοι στη χώρα,  φαίνονται να κυκλοφορούν στο χιονισμένο χωριό, κατευθυνόμενοι προς το…  ΚΤΕΛ Έβρου.

Ανάλογη είναι η κατάσταση κατά μήκος όλης της συνοριογραμμής, στις βόρειες κυρίως περιοχές του ακριτικού μας νομού. Μάλιστα, ο φακός ενός διερχομένου οδηγού, συνέλαβε άλλη ομάδα, δέκα παρανόμων μεταναστών να κινείται επί του δρόμου έξω από το Μεγάλο Δέρειο.

Κατά τα άλλα, τα σύνορά μας με τους «απέναντι»… φυλάσσονται. Ποιος ξέρει; Ίσως για αυτό το λόγο η κυβέρνηση θέλει να κατασκευάσει το νέο καταυλισμό στο ΚΥΤ Φυλακίου, καθώς φαίνεται ανήμπορη να φυλάξει αποτελεσματικά τα σύνορα.

Αποφασισμένη η κυβέρνηση για «μετωπική με τους Εβρίτες – Επίθεση Μηταράκη στους Μητροπολίτες τη Θράκης

Επίθεση στους 4 Μητροπολίτες της Θράκης που με κοινή τους δήλωση εξέφρασαν την κάθετη αντίθεση τους στην επέκταση ή δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και σε όσους αντιδρούν στο νέο καταυλισμό, έκανε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1”, ο κ.Μηταράκης έδειξε κατ’ αρχάς αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων.

Σε ερώτηση αναφορικά με τους 4 Μητροπολίτες της Θράκης, που αντιδρούν στο νέο καταυλισμό στο ΚΥΤ Φυλακίου ο Ν.Μηταράκης “επιτέθηκε” τόσο σε αυτούς όσο και στην Ιερά Σύνοδο, λέγοντας:

«Επειδή όπως είπατε οι 4 Μητροπολίτες αντέδρασαν, να σας θυμίζω ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αρνήθηκε να μας δώσει ένα χώρο στην Αττική για να πάρουμε κόσμο από τον Έβρο»|.

Παράλληλα, ο κ.Μηταράκης σχολιάζοντας τις έντονες και καθολικές αντιδράσεις που υπάρχουν για το σχέδιό του, μίλησε για κάποιους που αντιδρούν επειδή θέλουν να γίνουν “λαϊκοί ήρωες”. Είπε συγκεκριμένα:

“Αυτό που τρομάζει κάποιους στον Έβρο και κάποιοι το κάνουν για να γίνουν λαϊκοί ήρωες στην τοπική τους κοινωνία, δεν αποδεικνύεται από τα γεγονότα που συμβαίνουν”.

Δημοσιογράφος: “Αυτό που λέτε αφορά και τους τοπικούς βουλευτές της Ν.Δ: Γιατί εδώ κανέναν δεν έχετε πείσει. Πέστε μου έναν που να έχετε πείσει”.

Αναφορικά με την επέκταση της δομής στον Έβρο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε:

«Επιμένουμε για την ασφάλεια του Έβρου και για την ασφάλεια όλης της χώρας. Να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα, πρώτον δεν αλλάζει η εθνική πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες από όλες τις κυβερνήσεις, ότι κανείς δεν μένει στον Έβρο, δεν υπάρχει φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο αλλά μόνο καταγραφή, έλεγχος ότι δεν εμπίπτουν σε λίστες τρομοκρατίας,

έλεγχος ότι δεν είναι θετικοί στον ιό και μετά μεταφέρονται από τον Έβρο σε 32 υφιστάμενες δομές που υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Άρα το πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα είναι ότι δεν άλλαξε η εθνική πολιτική».

Αιχμές και κατά Α.Σαμαρά

Μάλιστα ο Ν.Μηταράκης άφησε αιχμές και κατά του Α.Σαμαρά, λέγοντας περίπου ότι το ΚΥΤ Φυλακίου ιδρύθηκε επί Σαμαρά, αφήνοντας να εννοηθεί γιατί αντιδράτε τότε;

«Το ΚΥΤ Φυλακίου ιδρύθηκε το 2012 επί κυβέρνησης Σαμαρά και το ΚΥΤ έχει ένα ΠΡΟΚΕΚΑ το οποίο υπάρχει εδώ και δεκαετίες και νομιμοποιήθηκε το 2015.

Άρα και το ΚΥΤ και το ΠΡΟΚΕΚΑ είναι υφιστάμενα, έχουν περάσει 9 χρόνια λειτουργίας τους, έχουν αποδείξει στην πράξη ότι δεν υπάρχει καμία παραμονή προσφύγων στον Έβρο, έχουν αποδείξει στην πράξη ότι δεν δημιουργούν προβλήματα στην τοπική κοινωνία και για αυτό σύσσωμη η τοπική κοινωνία όχι μόνο θέλει την παραμονή της δομής αλλά θέλει και την αναβάθμισή της. Με αυτό που έχει δημιουργηθεί θέμα είναι η χωρητικότητά της.

Αυτή τη στιγμή το ΚΥΤ έχει 300 θέσεις και 300 θέσεις το ΠΡΟΚΕΚΑ , σύνολο 600», διευκρίνισε ο ίδιος.

Τι είχαν πει οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης για το νέο καταυλισμό στον Έβρο

«Ἐπειδή τόν τελευταῖο καιρό γίνεται εὐρεία συζήτηση ἐπί τοῦ θέματος τῆς ἐγκαταστάσεως μεταναστῶν στόν Ἕβρο, ἐξ ἀφορμῆς πρόσφατης πρόσκλησης τοῦ Ὑπουργείου Μετανάστευσης καί Ἀσύλου, πού ἀναρτήθηκε στίς 29 Δεκεμβρίου 2020, γιά ὑποβολή προτάσεων χρηματοδότησης, μέ τίτλο «Αναβάθμιση καί ἐνίσχυση τῶν ὑφιστάμενων ὑποδομῶν ὑποδοχῆς καί φιλοξενίας τῶν Περιφερειακῶν Ὑπηρεσίων τῆς Ὑπηρεσίας Ὑποδοχῆς καί Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ.) στό Δ.Δ. Φυλακίου Ν. Ἕβρου».

Εμεῖς οἱ τέσσερις Μητροπολῖτες τῆς Θράκης, ἐπειδή ἀπό έτῶν διακονοῦμε σ’ αὐτήν τήν εὐαίσθητη περιοχή καί γνωρίζουμε τήν ἰδιαιτερότητα καί τά προβλήματά της, τελείως διαφορετικά ἀπό ὁποιοδήποτε ἄλλο γεωγραφικό διαμέρισμα τῆς Χώρας μας, αἰτούμεθα ἀπό τό ἁρμόδιο Ὑπουργεῖο καί τήν ἔντιμο Ἑλληνική Πολιτεία νά μήν γίνει καμμία ἐπέκταση τῶν ὑφισταμένων δομῶν, καμμία αὔξηση τῆς δυναμικότητάς τους καί καμμία δημιουργία νέας δομῆς στό Φυλάκιο τοῦ Δήμου Ὀρεστιάδος, στόν Ἕβρο καί γενικώτερα στή Θράκη, καί παρακαλοῦμε τόν Ἐξοχώτατο Ὑπουργό Μετανάστευσης καί Ἀσύλου κ. Νότη Μηταράκη, νά ἐνημερώσει εἰ δυνατόν αὐτοπροσώπως, τούς φορεῖς τῆς περιοχῆς ἐπί τοῦ θέματος.»

pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.