ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έβρος: Χιλιάδες Αφγανοί συγκεντρώνονται στην Ανδριανούπολη Εκατοντάδες μπαίνουν αυτή την στιγμή

1 min read

Στην Ανδριανούπολη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται χιλιάδες Αφγανοί μετά την δημοσίευση σε τουρκικά κοινωνικά δίκτυα της «πληροφορίας» ότι «η Ελλάδα είναι άνοιξε τα σύνορά της για να τους υποδεχθεί»!

Ήδη εκατοντάδες από αυτούς πέρασαν επί ελληνικού εδάφους υπό την καθοδήγηση Τούρκων, διασχίζοντας δύσβατα σημεία σε βουνά και στο ποτάμι και εισέρχονται στη χώρα.

Αυτή την στιγμή περίπου 200 άτομα έχουν πλησιάσει τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και περιμένουν να πέσει η νύχτα για να μπουν από τις αφύλακτες διαβάσεις.

Οι εισβολείς, έχοντας περπατήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα, μέσω Αδριανούπολης και του χωριού Καπιτάν Αντρέεβο του Δήμου Σβίλεγκραντ, που βρίσκεται στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας, πέρασαν στα ελληνικά χωριά Δίκαια και Ορμένιο στο τριεθνές από την πλευρά της Βουλγαρίας!

Όλα αυτά βέβαια λίγες ημέρες αφότου το Μέγαρο Μαξίμου είχε σπεύσει να «πανηγυρίσει» ότι ο  Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος είχαν «συμφωνήσει» στις 20 Αυγούστου ότι «οι Αφγανοί θα πρέπει να μείνουν κοντά στις εστίες τους»! Προφανώς η περιοχή του Έβρου είναι κοντά στο Αφγανιστάν και με το σκεπτικό αυτό βρέθηκαν εκεί.

Οι  Αφγανοί κατευθύνθηκαν προς την Αδριανούπολη για να φτάσουν στα σύνορα μετά τη φήμη που κυκλοφόρησε στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρει ότι οι «πόρτες» της Ελλάδας είναι ανοιχτές από σήμερα 20Σάββατο 28 Αυγούστου και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την 31η του μήνα, για να μπει όποιος θέλει στην χώρα.

Μάλιστα, οι άνθρωποι που βρέθηκαν στα σύνορα αναφέρουν πως η φήμη κυκλοφόρησε μέσω πολλών σχετικών ανακοινώσεων στα social media, χωρίς να μπαίνουν πάντως σε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Προφανώς οι  «φήμες» αυτές δεν είναι τυχαίες αλλά αποσκοπούν για ακόμη μια φορά  στη δημιουργία ενός κλιματος πίεσης από την Τουρκία έτσι ώστε η Ελλάδα να ενδώσει και να δεχτεί χιλιάδες αλλοδαπούς όχι απαραίτητα μόνο Αφγανούς.

Ένας άλλος μετανάστης, ο Μεχμέτ Χακάι, είναι πιο αισιόδοξος δηλώνοντας στο ίδιο τουρκικό Μέσο Ενημέρωσης πως «μεταδόθηκε ότι η Ελλάδα ανοίγει τις πόρτες της από τις 28 μέχρι τις 31 Αυγούστου και για αυτό ήρθαμε στην Αδριανούπολη και φτάσαμε στα σύνορα με την Ελλάδα όπου μας είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Θα περιμένουμε μέχρι την 31η Αυγούστου να ανοίξουν οι πύλες».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.