ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έβρος: Αυτά είναι τα διπλοκάμπινα που προμηθεύτηκε ο Στρατός – Περιπολίες σε ομάδες των «τεσσάρων» -ΦΩΤΟ

1 min read

Τα γεγονότα στον Έβρο με την υβριδική απειλή της Τουρκίας αποκάλυψε αδυναμίες που ποτέ δεν είχαν προβλεφθεί, απέναντι σε νέου τύπου απειλές. Ο Στρατός, παρότι έτοιμος για κάθε είδους επιθετική απειλή δεν είχε ποτέ την πρόβλεψη αντιμετώπισης προκλήσεων με ταχείς μετακινήσεις ομάδων με οχήματα που θα εξασφάλιζαν προστασία από τα στοιχεία της φύσης, δεν θα ήταν απαραίτητο όμως να έχουν στρατιωτικές προδιαγραφές.

Οι κοινές περιπολίες με την αστυνομία και τα διπλοκάμπινα NISSAN NAVARA που χρησιμοποιεί άνοιξαν νέες επιχειρησιακές προοπτικές, με την ηγεσία του ΓΕΣ να κινείται ταχύτατα και την διοίκηση του Δ’ Σώματος Στρατού να αναπροσαρμόζει την στρατηγική επόπτευσης των συνόρων.

Βρέθηκαν, λοιπόν, τα απαραίτητα κονδύλια και χωρίς κρατική επιβάρυνση, όπως είχαμε αποκαλύψει πριν από ένα μήνα , προχώρησαν με ταχύτατες διαδικασίες στην προμήθεια 15 διπλοκάμπινων, καλύπτοντας υπέρ το δέον τα κενά που είχαν παρουσιαστεί.

Στις φωτογραφίες φαίνονται τα λευκά οχήματα, τύπου MITSUBISHI L200, τα οποία τέθηκαν στην διάθεση του Δ᾽ Σώματος Στρατού, προσδίδοντας την ευελιξία που χρειάζονταν στις μετακινήσεις τα στελέχη που συμμετέχουν στην φύλαξη των συνόρων με τα μεικτά κλιμάκια της Αστυνομίας ή της FRONTEX.

Τα τετρακίνητα οχήματα, με κινητήρα πετρελαίου 2.268 κυβικών απόδοσης 150 ίππων, προσφέρουν μεγάλη αυτονομία, ταχύτητα και εξοικονόμηση καυσίμου.

Ταυτόχρονα, βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης οι παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων ατομικού εξοπλισμού, που θα διοχετευθεί σε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Νέα κράνη, διόπτρες, κυάλια και θερμικά, είναι μόνο μερικά απ᾽ όσα περιλαμβάνει το πακέτο που θα λάβουν σύντομα όσοι είναι στην πρώτη γραμμή. Μάλιστα, οι παραγγελίες του νέου ατομικού εξοπλισμού έχουν προβλεφθεί όχι μόνο για όσους βρίσκονται στον Έβρο αλλά και για εκείνους στα νησιά του Αιγαίου.​

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.