ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Europa League: Θρυλική πρόκριση του Ολυμπιακού στο Εμιρέιτς επί της Αρσεναλ!

1 min read

«Χρυσή» σελίδα στην ιστορία του έγραψε ο Ολυμπιακός, νικώντας την Άρσεναλ με 2-1 στο “Έμιρειτς” του Λονδίνου, στην παράταση, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «16» του Europa League.

Με παλικαρίσια εμφάνιση οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν το ματς στην παράταση χάρη στο γκολ του Σισέ στο 53’ μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά.

Λίγο πριν το τέλος του έξτρα χρόνου ο Ομπαμεγιάνγκ με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς με ανάποδο ψαλίδι έκανε το 1-1 δείχνοντας πως οι «κανονιέρηδες» θα πάρουν την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Ο Ελ Αραμπί με κοντινό σουτ στο 119’ μετά από σέντρα του Μασούρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους 6.000 και πλέον οπαδούς του Ολυμπιακού στα «ουράνια».

Πρόκειται για μία επική πρόκριση, που ενδεχομένως να αποδειχτεί πολύτιμη για την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά στο γήπεδο από τα πρώτα λεπτά και “κράτησε” μακριά από την περιοχή του την Άρσεναλ, ψάχνοντας ο ίδιος το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Καμία από τις δύο ομάδες όμως δεν κατάφερε να “απειλήσει” στα πρώτα 35 λεπτά, με την πρώτη μεγάλη φάση να έρχεται για τους Πειραιώτες στο 36′, όταν ο Καμαρά έφυγε στην αντεπίθεση από αριστερά, αλλά έχοντας και δύο συμπαίκτες του μέσα στην περιοχή, προτίμησε να σουτάρει από κοντά με πολύ άσχημο τρόπο, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η ομάδα του Αρτέτα “απάντησε” αμέσως, με τον Λακαζέτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από γύρισμα του Σάκα από αριστερά, αλλά αυτός ήταν σε θέση οφσάιντ και ο επόπτης υπέδειξε αμέσως την παράβαση.

Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός μπήκε ακόμη πιο επιθετικά στον αγώνα και “πίεσε” την Άρσεναλ.

Κατάφερε έτσι να βρει αμέσως και το γκολ που έψαχνε, με τον Σισέ να ισοφαρίζει με καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ, το σκορ του πρώτου αγώνα.

Το γκολ των “ερυθρόλευκων” μάλιστα έδωσε… φτερά στους παίκτες του Μαρτίνς, που έχασαν στη συνέχεια και δύο μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού στο παιχνίδι.

Στο 57′ ο Τσιμίκας έπιασε τρομερό σουτ το οποίο απέκρουσε ο Λένο, ενώ στο 70′ ο ίδιος παίκτης με νέα εξαιρετική “επέλαση” από αριστερά, έβγαλε σέντρα… μισό γκολ στον Ελ Αραμπί, αλλά αυτός δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα για… εκατοστά με προβολή προ της κενής εστίας.

Οι Λονδρέζοι “ανέβηκαν” τελικά στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και “πίεσαν” την άμυνα των Πειραιωτών, με τον Σα να “σώζει” την ομάδα του στη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο παιχνίδι, με απίστευτη απόκρουση σε σουτ του Πεπέ στο 77′.

Το 0-1 έμεινε έτσι μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, για να ακολουθήσει η παράταση, αφού ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στον έξτρα χρόνο οι Πειραιώτες “πιέστηκαν” από τους γηπεδούχους, αλλά ήταν και πάλι αυτοί που έφθασαν πιο κοντά στο γκολ, με τον Μασούρα να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι στο 104′, με απίθανο σουτ έξω από την περιοχή.

Η Άρσεναλ φάνηκε να “τιμωρεί” όμως την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο 113′, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ κατάφερε να “παραβιάσει” την εστία του Σα, πετυχαίνοντας γκολ πρόκρισης για τους Λονδρέζους.

Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε όμως και σε μία από τις τελευταίες του επιθέσεις, ο Μασούρας έκανε ιδανική σέντρα και ο Ελ Αραμπί το… παστέλωσε με τη μία από κοντά, “τρελαίνοντας” τους 6.000 οπαδούς της ομάδας του στις κερκίδες.

Κι όμως αυτό δεν ήταν το τέλος, στο “θρίλερ” των τελευταίων λεπτών, αφού ο Ομπαμεγιάνγκ είχε την ευκαιρία για νέο σοκ στους Πειραιώτες, αλλά αστόχησε εξ επαφής με την εστία, στέλνοντας στα… ουράνια τον Ολυμπιακό και τους φίλους του.

Άρσεναλ (Μ. Αρτέτα): Λένο, Μπεγιερίν (84′ Γουίλοκ), Σεμπάγιος (72′ Τορέιρα), Οζίλ, Πεπέ, Μουστάφι (103′ Παπασταθόπουλος), Νταβίντ Λουίζ, Τζάκα, Σακά, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (105′ Μαρτινέλι).

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαούι, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας (114′ Λοβέρα), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (86′ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77′ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.