ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Europa League: Ντροπή! Κοσοβάροι έκαψαν ελληνική σημαία! (video)

1 min read

Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο στο περιθώριο του αγώνα Τζιλάνι-ΑΠΟΕΛ με Κοσοβάρους ακροδεξιούς να καίνε Ελληνική σημαία στην Πρίστινα!

Η αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ για τον α’ προκριματικό του Europa League, απ’ την αρχή… μύριζε μπαρούτι. Η αναμέτρηση με την Τζιλάνι στο Κόσσοβο, αυτόματα χαρακτηρίστηκε υψηλής επικινδυνότητας απ’ την UEFA. Βλέπετε οι σχέσεις των Κύπριων και κατ’ επέκταση των Ελλήνων με τους Κοσοβάρους, δεν είναι και οι καλύτερες. Αιτία (σύμφωνα με τους γηπεδούχους) η μη αναγνώριση στο Κόσσοβο από Ελλάδα και Κύπρο, κάτι που δεν τους επιτρέπει να μπουν στα Ηνωμένα Έθνη.

Αυτόματα λοιπόν το εθνικιστικό στοιχείο ήταν έντονο! Η πρόκριση για τον ΑΠΟΕΛ ήρθε κόντρα στην Τζιλάνι, χάρη στα γκολ των Εφραίμ και Εντονγκαλά στην παράταση! Στοιχείο που μάλλον εκνεύρισε περισσότερο τους Κοσοβάρους.

Έτσι, μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, οι φανατικοί οπαδοί της Τζιλάνι (με το παρατσούκλι «γεράκια») σε μια πλατεία της Πρίστινα μαζεύτηκαν και άρχισαν να τραγουδούν πως το Κόσσοβο είναι Αλβανία. Την ίδια στιγμή, σήκωσαν ανάποδα μια Ελληνική σημαία και με ένα καπνογόνο την έκαψαν, ενώ κρατούσαν κι ένα πανό που έγραφε «UCK».

Το καταδικαστέο γεγονός που δεν έχει καμία θέση στο ποδόσφαιρο, παραλίγο να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο. Έτσι, η υπουργός εξωτερικών του Κοσσόβου, Μελίζα Χαραντινάι, έκανε δήλωση για να… μαζέψει την κατάσταση. Καταδικάζοντας το γεγονός με το κάψιμο της Ελληνικής σημαίας: «Είναι μία πράξη ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη από μερίδα οπαδών. Στο πιο δημοφιλές σπορ στον κόσμο και γενικά στον αθλητισμό δεν υπάρχει θέση για πράξεις όπως αυτή», είπε χαρακτηριστικά.

πηγη onsports

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.