ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Euroleague, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 79-65: Μετέτρεψε το «ντέρμπι» σε… περίπατο!

1 min read

Ο Μπλατ νίκησε κατά κράτος τον Πιτίνο στην πρώτη τους μονομαχία επί ελληνικού εδάφους – Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης – Εκπληκτικός με 18 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ ο Μιλουτίνοφ – Άλλους 18 πέτυχε ο Στρέλνιεκς – 13 είχε ο Καλάθης για τους ηττημένους

Σπουδαία νίκη, φτάνοντας τις δέκα για τη σεζόν 2018-2019 στην Euroleague, πέτυχε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας στο ΣΕΦ του Παναθηναϊκού με 79-65. Αντίθετα, οι «πράσινοι» υπέστησαν την ένατη ήττα τους σε 16 αγωνιστικές.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ νίκησε κατά κράτος τον Ρικ Πιτίνο στην πρώτη τους μονομαχία επί ελληνικού εδάφους. Κυρίαρχος ήταν ο Ολυμπιακός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με εκπληκτικός τον Μιλουτίνοφ, που μέτρησε 18 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Άλλους 18 πέτυχε ο Στρέλνιεκς, με 4/5 τρίποντα, ενώ 13 είχε ο Καλάθης για τους ηττημένους, αλλά ήταν άστοχος και έκανε πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο, όταν και ουσιαστικά κρίθηκε η έκβαση της αναμέτρησης.

Η περιγραφή της αναμέτρησης

Καλάθης, Παπαπέτρου, Τόμας, Λάσμε, Λοτζέσκι ήταν οι πέντε του Παναθηναϊκού. Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Μάντζαρης οι πέντε του Ολυμπιακού, με τον Μπλατ να κάνει την έκπληξη, και να κρατάει στον πάγκο τον Σπανούλη!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά, με Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη να ηγούνται της επίθεσης στο α’ δεκάλεπτο. Το σκορ όμως έμεινε χαμηλά και ο άστοχος Παναθηναϊκός ανέκαμψε, χάρη κυρίως στις προσπάθειες των Παππά και Μήτογλου.

Με πρωταγωνιστή τον Στρέλνιεκς στην επίθεση, ο Ολυμπιακός κατάφερε στο δεύτερο δεκάλεπτο να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 12 πόντους (33-21), την ώρα που οι παίκτες του Πιτίνο παρέμεναν εξαιρετικά άστοχοι -με τον Καλάθη, χαρακτηριστικά, να έχει 0/4 σουτ και να είναι άποντος, σε 12 λεπτά συμμετοχής. Παρά το τάιμ-άουτ που πήρε ο Πιτίνο σε εκείνο το σημείο, ωστόσο, η εικόνα του «τριφυλλιού» δεν άλλαξε προς το καλύτερο.

Αντίθετα, το ημίχρονο έληξε με τη διαφορά στους 16 πόντους (41-25) και τον Μιλουτίνοφ να κάνει… πάρτι και στις δύο ρακέτες, μετρώντας 10 πόντους και 12 ριμπάουντ σε αυτό το διάστημα. Αξιοσημείωτο, επίσης, ήταν ότι Σπανούλης από τη μία και Καλάθης από την άλλη ήταν… άποντοι!

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς η αφύπνιση του Παναθηναϊκού δεν ήρθε ούτε τότε. Στον αντίποδα, ο Μιλουτίνοφ κατέγραφε ατομικό ρεκόρ στα ριμπάουντ με 16 και ο Στρέλνιεκς… πυροβολούσε από τη γραμμή των τριών πόντων, φτάνοντας στους 16 πόντους, με 4/5 τρίποντα. Η διαφορά «άγγιξε» τη μέγιστη τιμή της, 5,5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, χάρη σε… τετράποντο του Σπανούλη, που έγραψε το 59-38 με τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι. Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός ήταν να μειώσει σε 59-40 με εκτός ισορροπίας σουτ του Τόμας στη λήξη.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε και κατάφερε να… ροκανίσει τη διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο, εκμεταλλευόμενος την χαλάρωση των «ερυθρόλευκων». Η διαφορά έπεσε ακόμα και στους 13 πόντους (65-52), όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Μπλατ «έσφιξαν» και πάλι την άμυνά τους, τροφοδότησαν τον Μιλουτίνοφ μέσα στη ρακέτα και έτσι όχι μόνο ανέκτησαν τον έλεγχο του ντέρμπι, αλλά έφτασαν ξανά στο +21 (73-52), στο 37’.

Παρά τις προσπάθειες του Καλάθη, που… ξύπνησε αργά, ο Ολυμπιακός συνέχισε να «ταΐζει» τον ψηλό του και ο Μιλουτίνοφ συνέχισε να κάνει τη διαφορά. Με το τελικό 79-65, μάλιστα, οι γηπεδούχοι κάλυψαν και τη διαφορά της ήττας στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο, όταν ο Παναθηναϊκός είχε επιβληθεί με 93-80, αν και το ενδεχόμενο ισοβαθμίας των δύο ομάδων μοιάζει πλέον σχεδόν αδύνατο…

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 41-25, 59-40, 79-65.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.