ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Euroleague: Νίκη εξάδας για τον Παναθηναϊκό με 98-82 επί της Μπάγερν στο ΟΑΚΑ

1 min read

Μέχρι το 28′ ο Παναθηναϊκός άρχισε να αντιμετωπίζει έντονα το φάσμα της ήττας στο ΟΑΚΑ και μάλιστα σε ένα ματς όπου η νίκη ήταν προαπαιτούμενο για τους «πράσινος» ! Και αυτό διότι οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου είχαν αρχίσει να μιμούνται τους… αντίστοιχους της Αλμπα στο ΣΕΦ αφού έβλεπαν το καλάθι των «πρασίνων» σαν βαρέλι.

Αποτέλεσμα; Να επέλθει ο εκνευρισμός στο ΟΑΚΑ χωρίς ωστόσο οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο να είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα!

Το ματς

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του Παναθηναϊκού δεν περίμενε τόσο εκρηκτικό ξεκίνημα στο ματς από την ομάδα του. Με άμυνα που «στραγγάλιζε» τους παίκτες της Μπάγερν Μονάχου και πολλά εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο, οι «πράσινοι» ξεκίνησαν στο τρίλεπτο με 12-0 (!) το οποίο στη συνέχεια έγινε 19-2 παίρνοντας διαφορά 17 πόντων (!) στο πεντάλεπτο! Έτσι όπως έπαιζαν οι γηπεδούχοι και με την τόση ενέργεια που έβγαζαν στο παρκέ, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα θα επακολουθούσαν. Ύστερα από τη συμπλήρωση έξι λεπτών, ο Μπρέι ευστόχησε στο πρώτο εντός παιδιάς της Μπάγερν (σ.σ. τρίποντο) το οποίο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει και η ψυχολογία του ίδιου και ων συμπαικτών του.

Άλλωστε με το «μαξιλαράκι» του +17 ο Πιτίνο άρχισε να ανακατεύει την τράπουλα και να δίνει χρόνο συμμετοχής ακόμα και στον ανέτοιμο Ράουτινς στην πρώτη περίοδο. Τα «ημίψηλα» σχήματα δεν του… βγήκαν, η Μπάγερν κυκλοφορούσ εεξαιρετικά τη μπάλα, είχε υπομονή και μπόρεσε να «ροκανίσει» την διαφορά μέχρι το τέλος του α’ δεκαλέπτου (28-18). Η συνέχεια ήταν ακόμα… χειρότερη για τον Παναθηναϊκό! Μπορεί να είχε μπει δυναμικά στο παιχνίδι, αλλά από τη στιγμή που η γερμανική ομάδα «κοίμησε» το «τριφύλλι» και άρχισε να ελέγχει το ματς, έβρισκε με χαρακτηριστική ευκολία τον δρόμο για το αντίπαλο καλάθι.

Μπρέι, Μονρό και Κόπονεν άρχισαν να κάνουν την «ζημιά» στον Παναθηναϊκό, με τον Πιτίνο να είχε χρησιμοποιήσει και τους 12 παίκτες στο ημίχρονο και να μην είχε πάρει σκορ από τους Φριντέτ (0/1 δίποντο), Ράουτινς (0/1 τρίποντο) και Βουγιούκα. Το «εκρηκτικό» ξεκίνημα του Καλάθη με τις φοβερές ασίστ είχε μείνει στο πρώτο πεντάλεπτο και η Μπάγερν κατάφερε να περάσει και μπροστά στο σκορ με 51-53 λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (53-53). Στην δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί 35 πόντους (!!!) με την Μπάγερν να έχει ύστερα από τα δύο πρώτα δεκάλεπτα 8/14 δίποντα, 9/18 τρίποντα, 10/11 βολές και τα… μισά ριμπάουντ (9-18) σε σχέση με τους «πράσινους» (15/26 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 11/15 βολές).

Η δαιμονιώδη ευστοχία της γερμανικής ομάδας έξω από τα 6.75 συνεχίστηκε με… αμείωτους ρυθμούς και στην 3η περίοδο, αφού η Μπάγερν συνέχισε να «βομβαρδίζει» το ελληνικό καλάθι και τον Χιούστις να κάνει… παρέα στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Έχοντας ξεκινήσει με 6/6 τρίποντα (!!!) η διαφορά έφτασε και στο +9 για τους Βαυαρούς (61-70) και όλα έδειχναν ότι δεν… υπήρχε γυρισμός. Όμως οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν. Μπορεί μέχρι εκείνο το σημείο να μην έπαιζαν μπάσκετ αξιώσεων ωστόσο με υπομονή και… επιθετικά ριμπάουντ μπόρεσαν να μείνουν στο ματς και με ένα επιμέρους 15-5 μέχρι το τέλος του 3ου δεκαλέπτου να προηγηθούν και πάλι με 76-75 αλλάζοντας εκ νέου το momentum του ματς.

Στην 4η περίοδο η παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη στην άμυνα έπαιξε καταλυτικό ρόλο! Αφενός είχε «θωρακίσει» τη ρακέτα και αφετέρου είχε απελευθερώσει τους συμπαίκτες του να «κυνηγήσουν» καλύτερα στην περιφέρεια και να αποφύγουν τα τρίποντα των Γερμανών, αφού όσο περνούσε η ώρα, άλλο τόσο… είχε αρχίσει να μικραίνει το καλάθι της ελληνικής ομάδας. Στο 37′ οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα με 89-77 ύστερα από σερί 13-0 (σ.σ. από το 76-77 του 31′) και ουσιαστικά «καθάρισαν» με την υπόθεση της νίκης.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 53-53, 76-75, 98-82

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.