ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έτσι εντόπισαν τον απατεώνα «φάντασμα» – ΒΙΝΤΕΟ από το τελευταίο του «κόλπο»

1 min read

Φυγόδικος από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 ο άνθρωπος χωρίς ταυτότητα (κυριολεκτικά) κατάφερε να ξεγελάσει περισσότερους από 70 γέροντες και γερόντισσες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά. 

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας του τμήματος της Νέας Ιωνίας που τον εντόπισαν εκτιμούν ότι τα θύματά του μπορεί να ξεπερνούν σε αριθμό τους τετραπλάσιους και κάνουν λόγο για έναν «αδίστακτο άνδρα που μπορούσε εύκολα να παγιδεύσει έξω από το ΑΤΜ ενός τραπεζικού υποκαταστήματος ακόμα και τον πιο καχύποπτο πολίτη».

Στο βίντεο απεικονίζεται ο απατεώνας «φάντασμα», ο άνθρωπος χωρίς δημόσια έγγραφα που έμενε σε AirBnB διαμέρισμα με άλλο όνομα, να προμηθεύεται από περίπτερο προπληρωμένες κάρτες με τα χρήματα που αποκόμισε από ένα ακόμα θύμα του.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας του τμήματος της Νέας Ιωνίας τον εντόπισαν από αυτό το βίντεο και την επίσκεψή του στο περίπτερο και λίγο αργότερα τον συνέλαβαν.

Εντόπισαν τα ίχνη του το 2018, παρακολούθησαν τη δράση του, βρήκαν αρκετούς από τους παθόντες και τώρα κατάφεραν να βρουν έναν άνθρωπο που είχε καταφέρει να κρύβεται, χωρίς να ταυτοποιείται με οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο.

 Το «κόλπο»

Επέλεγε το θύμα του έξω από τραπεζικό υποκατάστημα, στη συνέχεια το προσέγγιζε και του συστηνόταν ως ο διευθυντής του υποκαταστήματος. Του έλεγε ότι κάποιος επιχείρησε να αποσπάσει χρήματα από τον λογαριασμό του και η τράπεζα τον είχε εντοπίσει. Στη συνέχεια έπειθε τον ανυποψίαστο πολίτη να πάνε μαζί στο ΑΤΜ και του εξηγούσε ότι θα έπρεπε να ενεργοποιήσουν ξανά την χρεωστική του κάρτα.

Ο ηλικιωμένος παραχωρούσε τους κωδικούς pin και αυτός με γρήγορες, σχεδόν ταχυδακτυλουργικές  κινήσεις, άλλαζε την κάρτα του θύματος με μια άλλη που είχε στην τσέπη του και έμοιαζε με τη γνήσια. Το «φάντασμα» κατάφερε, με αυτό τον τρόπο, να κερδίσει συνολικά 175.000 ευρώ από τα θύματα του που εικάζεται ότι φτάνουν σχεδόν τα 300 άτομα. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.