Έτσι τιμωρούσαν μετά τον 2ο ΠΠ τις γυναίκες που συνεργάζονταν με τους Ναζί! (ΦΩΤΟ)

Newskamatero

Το τέλος του 2ου ΠΠ στην ερειπωμένη Ευρώπη σήμανε την απαρχή μιας περιόδου αναρχίας στις περισσότερες χώρες, που κράτησε από μερικές ημέρες μέχρι μερικούς μήνες, μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη από τις τοπικές αρχές.

Οι ναζί υποχωρώντας άφησαν πίσω τους συντρίμμια.

Μέχρι οι τοπικές αρχές να οργανωθούν δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις ατόμων αλλά και συμμοριών που είτε λυμαίνονταν τον ντόπιο πληθυσμό, είτε αναλάμβαναν αυθαίρετα να επιβάλουν το νόμο και τη δικαιοσύνη.

Στα πλαίσια αυτών των διωγμών, χιλιάδες γυναίκες που συνεργάστηκαν με τους ναζί βασανίστηκαν, διαπομπεύτηκαν και εκατοντάδες εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Οι περισσότερες εξ αυτών ήταν είτε πόρνες, είτε είχαν συνάψει σχέσεις με γερμανούς στρατιώτες. Η αντιμετώπισή τους από το ντόπιο πληθυσμό, όπως φαίνεται από τις εικόνες, ήταν βάναυση και ως επί το πλείστον άδικη. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την »απελευθερωμένη» Γαλλία.

 

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Συλλήψεις και δεκάδες έλεγχοι σε αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική πραγματοποιούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που δρα στην περιοχή. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας στη Δυτική Αττική, με τη συμμετοχή αστυνομικών από κάθε υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί έξι […]