Έτσι η Ελλάδα θα μπορούσε να ΚΕΡΔΙΣΕΙ σε έναν ελληνοτουρκικό ΠΟΛΕΜΟ, σύμφωνα με τον Π. Κονδύλη

Newskamatero

Με τον παραπάνω τίτλο συμπεριλήφθηκε το κεφάλαιο IX, ως επίμετρο, στην ελληνική έκδοση του βιβλίου του Π. Κονδύλη «Θεωρία του Πολέμου», εκδ. Θεμέλιο, 1997.

Το κείμενο αυτό προκάλεσε τότε έντονη αντιπαράθεση μέσω των εφημερίδων, κυρίως στο ΒΗΜΑ από πλευράς Ριχάρδου Σωμερίτη, στον οποίο απάντησε επανειλλημένως ο αείμνηστος Κονδύλης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι γνωστός συντάκτης της ίδιας εφημερίδας έγραψε ένα σχόλιο σημειώνοντας ότι «εκείνο που κέρδισε ο Ρ. Σωμερίτης είναι να γραφτεί στο βιογραφικό του ότι κάποτε ασχολήθηκε μαζί του και ο Παναγιώτης Κονδύλης».

Το δυστύχημα είναι ότι η αξία του Παναγιώτη Κονδύλη δεν εκτιμήθηκε όσο θα έπρεπε στην Ελλάδα, όπως σε αντίθεση συνέβη στη Γερμανία όπου έζησε και διακρίθηκε. Βέβαια αυτό δεν αποτελεί πρωτοτυπία για την ελληνική πραγματικότητα. Από τους αρχαίους χρόνους εκείνοι που ξεχώριζαν ή διώκονταν ή αγνοούνταν…

Διαβάστε ΕΔΩ το επίμετρο του μεγάλου Έλληνος φιλοσόφου και στοχαστή

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Πώς πήγαν να ξεπουλήσουν το «Ελ. Βενιζέλος»…

Τίμημα μεγαλύτερο από 600 εκατ. ευρώ θα πληρώσει με παρέμβαση της Κομισιόν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) για την 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης, που από τα 485 εκατ. ευρώ που ήταν η αρχική προσφορά εκτινάχθηκε στο 1,1 δισ. ευρώ. Συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ, το συνολικό προσφερόμενο τίμημα θα προσεγγίσει […]